Politică

Prefectul “apolitic”, în campanie electorală?

Prefectul județului Cluj Gheorghe Vușcan, despre care se spune că este apolitic, pare a fi intrat în campanie electorală. Plimbările foarte dese din ultima vreme prin județ și pe la liceele din municipiul Cluj-Napoca ridică unele semne de întrebare. Candidează Vușcan pentru vreo funcție la alegerile de anul viitor?

Zilele trecute, PSD-iștii au anunțat primele intenții de candidatură la localele de anul viitor și au precizat că lista rămâne deschisă.

Prefectul județului Cluj Gheorghe Vușcan susține însă că nu este interesat de nicio funcție administrativă, deși are multă experiență în acest domeniu, și oricum, pentru o candidatură ar trebui mai întâi să facă parte din partid, adică din PSD. În schimb, Vușcan este cu gândul la alegerile parlamentare care vor avea loc tot anul viitor.


Întrebat dacă are în vedere o candidatură la locale sau la parlamentare, Vușcan a răspuns: “Nu sunt interesat să candidez pentru vreo funcție administrativă. La parlamentare, da, este posibil, dar deocamdată nu am deschis subiectul alegerilor parlamentare, trebuie să fiu în partid în primul rând, iar mai întâi sunt alegeri locale”, a spus Vușcan.

În ultima vreme prefectul apolitic al Clujului s-a tot plimbat prin județ și prin municipiu și a ținut discursuri. Vizitele pe la șantierele de lucru sunt specialitatea prefectului, pentru că așa se face cel mai bine că lucrează. Ultimele vizite de acest gen au fost chiar zilele trecute, la câteva școli cu probleme printre care și Liceul “Mihai Eminescu” și Școala “Ion Agârbiceanu”. Vușcan a luat pulsul șantierelor și mai ales a încercat să găsească soluții. O vizită surpriză unde a reușit să se facă de râs a fost la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere.


Prefectul poet nu a lipsit de la Zilele Turzii, eveniment care a avut loc la sfârșitul lunii august și unde a ținut un discurs pompos. El a amintit despre puterea economică pe care o deținea odinioară municipiul  și a apreciat că „pe lângă oraş turistic, Turda trebuie să redevină un oraş industrial, aşa cum era odată”.

De altfel, prin plimbări a și reușit să se facă remarcat, Gheorghe Vușcan rămânând în mintea clujenilor drept prefectul care s-a plimbat cu harta turistică în mână, la accidentul aviatic din Apuseni care a avut loc anul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter