Politică

Numele lui Dragnea, într-un nou dosar al fostei şefe DIICOT, Alina Bica

Numele lui Liviu Dragnea apare în referatul procurorilor DNA într-un nou dosar al fostei şefe DIICOT Alina Bica.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica va fi trimisă luni în judecată într-un alt dosar penal, disjuns din dosarul retrocedărilor. În acest dosar apare şi numele lui Liviu Dragnea.

Potrivit Realitatea TV, Bica ar fi luat, prin intermediul lui Liviu Dragnea, suma de 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae.


Informaţiile, care fac parte dintr-un document al DNA, au fost publicate pe blogul jurnalistului Robert Turcescu, cel care ar fi intrat în posesia lor. Potrivit actelor de la DNA, anchetatorii susţin că omul de afaceri Ioan Niculae ar fi apelat la vicepremierul Liviu Dragnea astfel încât să intervină pe lângă procurorul-şef DIICOT Alina Bica pentru a soluţiona favorabil un dosar al său, mai exact să încerce să tergiverseze soluţionarea acestui dosar până când urma să se aprobe legea prescripţiei.

Mai mult, anchetatorii susţin că, în schimbul acestui serviciu, Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro pe care Niculae i le-ar fi oferit totodată cu promisiunea că va interveni pe lângă Dragnea astfel încât să o sprijine pe Alina Bica să ajungă de la şefia DIICOT direct la conducerea Parchetului General.


Acuzaţiile noi nu se opresc aici. Totodată, Alina Bica, împreună cu unul dintre consilierii săi, Sorin Ionuţ Mihăilescu, ar fi primit un teren şi mai multe bunuri de la omul de afaceri Ovidiu Tender, astfel încât să-l ajute pe acesta să-şi formuleze o apărare favorabilă într-unul din dosarele pe care le avea şi care era instrumentat de către procurorii DIICOT.

Alina Bica se află, în prezent, în arest preventiv. Fosta şefă a DIICOT a fost arestată în dosarul restituirilor ilegale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter