Politică

Uioreanu şi-a scris demisia. El va transmite vineri un mesaj pentru clujeni

Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, şi-a scris demisia şi vineri va transmite şi un mesaj clujenilor prin intermediul avocatului Tiberiu Ban. Cu toate că a scris-o, Uioreanu nu şi-a semnat încă demisia.

Sursele Monitorul de Cluj spun că Horea Uioreanu doreşte să transmită, vineri, un mesaj clujenilor prin care va încerca să-şi justifice faptele pentru care este acuzat. De asemenea, cel mai probabil Uioreanu va anunţa cu această ocazie şi faptul că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al CJ Cluj.

Chestionat în legătură cu posibila demisie din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a lui Horea Uioreanu, co-preşedintele ACL Cluj Marius Nicoară a precizat că nu are nicio informaţie în acest sens.


Consilierul judeţean Mihai Seplecan este convins că Uioreanu nu-şi va da demisia. “L-am vizitat duminică (n.red. pe Horea Uioreanu) şi mi-a spus că nu îşi dă demisia. Eu sper că nu şi-o va da”, a precizat Seplecan.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj este cercetat penal pentru nu mai puțin de 5 infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.


Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai, alături de doi oameni de afaceri clujeni

Preşedintele suspendat al CJ Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.


Potrivit DNA, Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (zece acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter