Politică

Udrea: Dacă Antonescu ajunge în turul doi la prezidenţiale, ar trebui să se dezică de Ponta pentru a obține votul nostru

Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat că formaţiunea va sprijini candidatul PDL şi PNL în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, dar ”depinde ce îşi asumă” acesta. Dacă va fi Crin Antonescu, el va trebui să se dezică de ceea ce s-a întâmplat în 2012.

“Dacă ar ajunge în turul doi domnul Antonescu, cel care a fost părtaş la lovitura de stat de acum doi ani şi toată lumea se face că a uitat că domnul Antonescu era cel care trona la Cotroceni preşedinte interimar după ce-l dăduse afară din palat pe Traian Băsescu printr-o lovitură de stat parlamentară dată în trei zile, atunci ar trebui să se dezică de ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă, să se dezică şi să regrete asocierea şi parteneriatul cu Victor Ponta”, a declarat Elena Udrea.

Udrea a menţionat că acelaşi lucru trebuie să-l facă orice candidat al PNL, nu doar Antonescu. “Să nu uităm că Antonescu acum nu mai e cu Victor Ponta, dar nu dintr-o viziune diferită, ci pentru că Victor Ponta nu îi acordă susţinerea la prezidenţiale. Dacă Antonescu sau alt candidat al PNL ajunge în turul doi, va avea suportul nostru doar dacă regretă ceea ce s-a întâmplat și afirmă că va susţine mai departe lupta pentru independenţa justiţiei și statul de drept”, a explicat preşedintele PMP, conform Mediafax.


L-a atacat pe Blaga

Pe de altă parte, Elena Udrea a criticat decizia PDL de a fuziona cu PNL. ”Este uimitor cum această conducere a PDL, care vorbea de forţa partidului, acum aleargă spre PNL şi se teme ca nu cumva să se răzgândească liberalii să-i absoarbă”, a afirmat Udrea, care a susţinut că s-a ajuns la această situaţie deoarece Vasile Blaga nu poate oferi un viitor PDL, el mulţumindu-se cu orice funcţie în formaţiunea care va rezulta în urma fuziunii. “Din incapacitatea domnului Blaga de a mai oferi un viitor acestui partid, el se mulţumeşte cu orice funcţie în partidul viitor doar să mai rămână, să mai conteze acum, la final de carieră, în loc să lase PDL-ul să meargă mai departe, să renască şi să-şi ducă tradiţia de partid învingător mai departe. Au pierdut alegerile, au promis 25 la sută, 20 la sută şi au luat 12 la sută. La plecarea mea au spus «foarte bine că a plecat Udrea, acum în sfârşit PDL va creşte, va lua 30 la sută». Uitaţi că a luat 12 la sută şi actuala conducere nu are nicio soluţie pentru PDL aşa că preferă să se predea PNL-ului, iar PNL de ce să nu ia, de când îşi dorea PNL să facă PDL să dispară. În 2012, domnul Antonescu spunea lucrul acesta, «să facem să dispară acest PDL». Uitaţi că-i reuşeşte. De ce să nu absoarbă PDL-ul dacă li se oferă pe tava?”, a mai afirmat Elena Udrea.

Cum comentează scandalul în care este implicat fratele președintelui

Liderul PMP a comentat și scandalul în care este implicat fratele președintelui, Mircea Băsescu. ”Traian Băsescu a demonstrat în această situaţie că este cu adevărat un om de stat şi îşi duce mai departe lupta pentru independenţa justiţiei chiar cu aceste costuri - ca cineva din familia dânsului să fie implicat într-un astfel de caz şi ca cineva din familia dânsului să fie într-un dosar penal în care a şi fost închis preventiv. Dar domnul Traian Băsescu a demonstrat că într-adevăr crede în tot ceea ce a promis românilor şi anume că avem nevoie de stat de drept şi o justiţie independentă. Cred că românii de bună-credinţă, nu cei care sunt în preajma domnului Voiculescu, chiar şi în această situaţie sunt alături de preşedinte. M-aş bucura ca toţi cei pentru care statul de drept contează, independenţa justiţiei contează, toţi cei care au fost lângă preşedinte atâta timp şi acum sunt alături de dânsul să fie şi alături de Mişcarea Populară”, a precizat Udrea.


Udrea a mai spus că acest scandal nu va afecta PMP. “Vorbim de terţe persoane care nu aveau legătură cu PMP, nu au legătură nici cu preşedintele mai mult decât că una din persoane este din familia preşedintelui şi în plan personal e o situaţia dificilă pentru preşedinte. În planul statului, al instituţiilor pe care preşedintele le susţine, în planul funcţionării justiţiei, Traian Băsescu a dat un test pe care nimeni nu vrea să-l dea, un test trist, dar l-a trecut cu brio”, a mai declarat Elena Udrea.

Apostrofată de un pensionar

Elena Udrea a participat, sâmbătă, la Constanţa, la alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PMP, unde a lăudat formaţiunea de la malul mării, spunând că este printre cele mai bune din ţară şi că dintre toate filialele PMP aici au loc primele alegeri. La ieşirea din clădirea unde a avut loc evenimentul, înainte de a se urca în maşină, Elena Udrea a fost apostrofată de un bărbat, care i-a reproşat că i-a tăiat pensia, dar şi alte măsuri luate de Guvernul Boc din care liderul PMP a făcut parte.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter