Politică

AEP: Numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente - 18.226.995

Numărul de alegători înscrişi în listele electorale permanente la data de 16 mai este de 18.226.995, potrivit infomaţiilor transmise de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), care precizează că, faţă de informarea anterioară, s-a înregistrat o scădere a numărului total de alegători cu 58.514.

Într-un comunicat transmis vineri, Autoritatea Electorală Permanentă reaminteşte faptul că, potrivit Legii 35/2008, listele electorale permanente se întocmesc şi se tipăresc de către primari, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral.

Listele electorale permanente se întocmesc pe localităţi şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit menţiunilor din actele de identitate emise de statul român.


Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale ce vor fi utilizate în secţiile de votare organizate pentru scrutinul din 25 mai 2014 este 22 mai.

"Foarte important de subliniat apreciem a fi faptul că, faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, copia listei electorale permanente cuprinde 18.226.995 alegători. (18.285.509 cetăţeni români cu drept de vot înscrişi în lista electorală permanentă la data de 10 mai 2014). Diferenţa de 58.514 cetăţeni români cu drept de vot apare ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităţilor conduse de aceştia, a importului de date programat de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, cât şi a radierii din copia listei electorale permanente a cetăţenilor români înscrişi în lista electorală a altui stat, în conformitate cu art.15, alin. (3) din Legea nr.33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter