Politică

Antonescu: Decizia ca Ponta să candideze la Preşedinţie e luată cu mult înainte de ruperea USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, duminică, la Ploieşti, că decizia ca Victor Ponta să candideze la Preşedinţie este luată "de foarte multă vreme, cu mult înainte de ruperea USL", el spunând că este dreptul lui Ponta să candideze, dar că aceasta e "o altă formă de ipocrizie".

Întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, ce părere are despre afirmaţiile lui Victor Ponta privind posibilitatea candidaturii sale la Preşedinţie, Antonescu a afirmat că mulţi dintre cetăţenii României ştiu că decizia în acest sens este luată cu mult înainte de ruperea USL.

"Este dreptul domniei sale (dreptul lui Victor Ponta de a candida - n.r.), spun asta din capul locului. Mie nu-mi pare de bun gust, e o altă formă de ipocrizie, repet e dreptul domniei sale să o aleagă. După părerea mea, cei mai mulţi dintre cetăţenii României, că sunt simpatizaţi PSD, că antipatizează PSD-ul, că sunt indiferenţi, ştiu toţi că de mult această hotărâre este luată, de foarte multă vreme, mult înainte de ruperea Uniunii Social Liberale. Asistăm acum la un ritual de tip post-comunist pesedist, ritual în care poporul roagă partidul, partidul roagă pe domnul Ponta, domnul Ponta se duce şi cere voie la PC şi aşa mai departe", a afirmat Crin Antonescu, la finalul evenimentului de lansare a candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare.


De altfel, şi în discursul ţinut în faţa participanţilor la evenimentul electoral care a avut loc, duminică, la Sala Sporturilor din Ploieşti, Antonescu a făcut referire la o eventuală candidatură a lui Ponta: "Pesediştii sunt lacomi, până şi gluma asta cu Tăriceanu care să fie candidat la preşedinţie, până şi gluma asta i-a enervat. Şi atunci, am ajuns la situaţia în care, cum vedeţi, până ieri, domnul Tăriceanu şi domnul Geoană erau în aşteptare, nu-i aşa, marele lider politic Victor Ponta nu se hotărâse dacă să cedeze sau nu rugăminţilor poporului. Parcă şi Ceauşescu era mai serios în ultima perioadă, nu mai stătea să-l pună poporul, zicea clar că e acolo şi ne scutea de atâta ipocrizie", a spus Crin Antonescu.

Vă reamintim, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la lansarea eurocandidaţilor alianţei PSD-UNPR-PC, că alianţa va fi câştigătoare inclusiv în noiembrie 2014, el precizând: "Dacă consideraţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, bineînţeles că voi fi".


Ulterior, Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la RTV, că după 25 mai se va lua decizia privind candidatul la prezidenţiale, arătând că el nu va spune «Nu» unei astfel de candidaturi şi nu va face paşi înapoi.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter