Politică

Azi în Parlament- Cordoş cere explicaţii în privinţa finalizării hidrocentralei Tarniţa Lăpuşteşti

Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş, a adresat o interpelare ministrului delegat pentru Energie, Eugen Nicolescu, referitoare la necesitatea investițiilor pentru dezvoltarea hidrocentralei.

„Hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpuşteşti a fost proiectată pentru a reechilibra sistemul energetic naţional. Ziua, hidrocentrala va putea produce energie electrică, pentru a acoperi vârfurile de consum, prin utilizarea apei din lacul de acumulare din amonte, iar noaptea va putea consuma surplusul de energie produs de centrala nucleară de la Cernavodă, pompând apa din lacul din aval în cel din amonte în vederea refacerii capacităţii de producţie.

Acest proiect necesită o investiţie de peste un miliard de euro, iar realizarea lui va contribui semnificativ la dezvoltarea economică a ţării, dar şi a zonei.


Cu toate acestea, Fondul Proprietatea, unul din acţionarii minoritari de la Nuclearelectrica a depus o cerere la Tribunalul Bucureşti prin care încearcă blocarea în instanţă a participării producătorului de electricitate la proiectul de construcţie a hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti.

Stimate domnule ministru, cunoscând preocupările dumneavoastră legate de mărirea capacităţii de producţie a energiei electrice a României, vă rog să-mi precizaţi care este punctul de vedere al ministerului referitor la finalizarea proiectului hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter