Politică

Parlamentarii PSD Cluj vor vota împotriva proiectului minier de la Roşia Montană

Deputaţii PSD de Cluj, Aurelia Cristea şi Cornel Itu, dar şi senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş, au declarat, joi, că vor vota împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Toţi trei au declarat că nu votează împotriva investitorilor, dar trebuie căutate soluţii alternative pentru Roşia Montană şi pentru oamenii din zonă.

Aurelia Cristea a precizat că din totatul de 3.961 de clujeni care şi-au exprimat opţiunea pentru acest proiect, 3607 s-au declarat împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, iar 354 s-au declarat pentru acest proiect.


„Votul meu, luând în calcul conştiinţa proprie şi ceea ce spun cetăţenii, într-o majoritate covârşitoare toţi s-au declarat împotriva proiectului, va fi nu pe această temă. Eu nu votez împotriva investitorilor, dar trebuie să găsim soluţii alternative pentru Roşia Montană, pentru cetăţenii din zonă. Fac un apel la toţi cei care în aceste zile au instigat o parte a celor care manifestă pro sau împotrivă să ne folosim cu grijă cuvintele. Cred că este un lucru sănătos că proiectul a fost pus în discuţie după 14 ani de zile”, a precizat Cristea.

Aceasta a transmis un mesaj către minierii blocaţi în subteran precizând că nu este împotriva lor. „Oricum, ei au fost abandonaţi de 14 ani în mirajul acestei companii” a mai precizat Cristea.


Senatorul clujean Alexandru Cordoş a declarat la rândul său, că decizia pe această temă trebuie să fie luată de către popor, adică de Parlament. „Acolo este o bombă ecologică, eu m-am pronunţat pe această temă în urmă cu doi ani, votul meu va fi împotriva acestui proiect. Trebuie să ascutăm şi oamenii din zonă, trebuie să votăm pentru respectarea mediului. Cred că este nevoie de timp şi implicare. Simplul fapt că respingem proiectului Roşia Montană nu înseamnă că am rezolvat problemele”, a spus Cordoş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter