Politică

DNA cere începerea urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi pentru trafic de influenţă

Deputatul PNL, Ovidiu Silaghi, propus de partid pentru conducerea Ministerului Transporturilor este acuzat că a primit de la Nelu Iordache 200.000 euro.

Deputatul PNL, Ovidiu Silaghi. Sursă foto: www.ghimpele.ro Deputatul PNL, Ovidiu Silaghi. Sursă foto: www.ghimpele.ro

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, cere începerea urmăririi penale împotriva deputatului PNL Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă. Ovidiu Silaghi este propus de PNL pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după ce fostul ministru, Relu Fenechiu, a fost condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare. Silaghi este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, potrivit unui comunicat al DNA.

Conform Hotnews, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.


Totodată, Silaghi a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte. “Din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corectă şi completă a situaţiei de fapt se impune efectuarea unor acte de urmărire penală”, se mai arată în comunicat.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter