Politică

Cum vede Florin Cîțu o apropiere a PNL de Alianța Dreapta Unită: „Cred că lucrurile devin foarte simple”

Senatorul PNL Florin Cîțu a vorbit despre o apropiere a PNL de Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Florin Cîțu/ Foto: Senatul României - Facebook Florin Cîțu/ Foto: Senatul României - Facebook

 

 


Prezent la B1TV, senatorul PNL Florin Cîțu a vorbit despre o apropiere a PNL cu Alianța Dreapta Unită.

 


Potrivit acestuia, apropiere între liberali și Alianța Dreapta Unită va veni natural dacă PNL va reveni la principiile liberale și va pune interesul românilor pe primul loc.

„Cred că lucrurile devin foarte simple când conducerea restrânsă a PNL se va așeza și va spune «De astăzi luăm decizii în interesul românilor și din principii liberale».


Vă spun că din acele momente lucrurile devin foarte simple pentru că nu trebuie să faci foarte multe lucruri după aceea. Ai exact parcursul, te duci natural lângă alianța de Dreapta sau alianța de Dreapta vine lângă tine natural, că și ei vor binele românilor și principii liberale. Deci nu trebuie să faci multe lucruri, nu există o rețetă, doar să rămâi liberal și să ai interesul românilor pe primul loc. Atunci, toată calea se deschide și lucrurile vor veni de la sine”, a declarat Florin Cîțu.

Cine sunt cei din Alianța Dreapta Unită?

Alianța Dreapta Unită (ADU) este o alianță electorală de centru-dreapta, formată din Uniunea Salvați România (USR), Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei (FD), înființată pentru a participa la alegerile din România din 2024. Ea se opune actualei coaliții de guvernare (mai precis „Coaliția Națională pentru România” sau CNR pe scurt) formate din Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL).


Pe 14 decembrie 2023, USR, FD și PMP au anunțat oficial formarea unei alianțe electorale de dreapta, aflată în opoziție față de guvernul Coaliției Naționale pentru România (PSD și PNL), pentru a participa la alegerile din 2024. Pe data de 18 decembrie alianța a primit oficial numele de Dreapta Unită. Tot la lansarea alianței, a fost prezentat programul electoral pentru alegerile europarlamentare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Studiu. Dreapta populistă „va câștiga teren” la alegerile europarlamentare din iunie: „Ne așteptăm la un viraj brusc la dreapta”

Analistul politic clujean George Jiglău, despre alianța electorală Dreapta Unită: „M-a surprins fastul marii lansări”

abonare newsletter