Politică

Proiectele de infrastructură și mediu din Cluj, în atenția europarlamentarilor din Bruxelles

Investițiile de infrastructură și mediu, finanțate de UE în regiunile Nord-Vest şi Centru, au intrat în analiza Comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European, ai cărei deputați vor efectua o vizită de lucru în Cluj-Napoca.

Investițiile de infrastructură și mediu, finanțate de UE, în analiza europarlamentarilor din Comisia pentru dezvoltare regională, la Cluj/foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Investițiile de infrastructură și mediu, finanțate de UE, în analiza europarlamentarilor din Comisia pentru dezvoltare regională, la Cluj/foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


În perioada 15-17 mai 2023, șapte deputați din cadrul Comisiei pentru dezvoltare regională a PE (Comisia REGI) se află în regiunile de nord-vest și centru ale României pentru a vizita proiectele de infrastructură și mediu sprijinite din resursele politicii de coeziune. Discuțiile includ și problemele legate de programare și absorbția fondurilor.

 


Miercuri, 17 mai, ora 13:00, deputații europeni participanţi la misiunea comisiei REGI în România, împreună cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vor prezenta concluziile misiunii de trei zile în România, care se concentrează pe investițiile de infrastructură și mediu finanțate de UE în regiunile nord-vest şi centru.

În contextul crizei combinate de energie și inflație, precum și al impactului considerabil pe care războiul din Ucraina îl are asupra regiunilor din România, deputații europeni analizează situația din teren și discută provocările actuale și nevoile viitoare cu reprezentanții locali și regionali, precum și cu beneficiarii fondurilor.


Din delegaţie fac parte europarlamentari din Polonia, Krzysztof Hetman (PPE), din Bulgaria, Andrey Novakov (PPE), precum şi eurodeputații români Corina Creţu (S&D), Daniel Buda, Mircea Hava şi Dan Motreanu (PPE), toţi deputaţi din cadrul Comisiei pentru dezvoltare regională.

Clujul a atras în 15 ani fonduri europene în valoare de 420 milioane de euro. Proiectele aflate în pregătire sunt de 4.5 mld. euro.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

În 2023, Clujul dă startul proiectelor de regenerare urbană de peste 12 milioane de lei

Clujul a atras în 15 ani fonduri europene în valoare de 420 milioane de euro. Proiectele aflate în pregătire sunt de 4.5 mld. euro

Cum va fi afectat sectorul auto de tranziția către o economie verde? Emil Boc: „Viitorul Europei depinde de politica de coeziune”

abonare newsletter