Politică

Premierul Ciucă, discuții cu Maia Sandu privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit joi vizita președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. În cadrul întâlnirii, a fost abordată tema racordării Republicii Moldova la spațiul Uniunii Europene.

Premierul Nicolae Ciucă a primit vizita președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. FOTO: gov.ro Premierul Nicolae Ciucă a primit vizita președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. FOTO: gov.ro

 

 


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, la Palatul Victoria, pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru în România.

 


În cadrul convorbirilor au fost discutate subiectele de interes de pe agenda bilaterală, cu accent pe proiectele comune din domeniile energiei și transporturilor, care vizează racordarea Republicii Moldova la spațiul Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al executivului.

 A fost subliniată necesitatea îmbunătățirii interacțiunii dintre sectoarele de afaceri din România și Republica Moldova, în scopul creșterii rezilienței economice a statului vecin. Cei doi oficiali au fost de acord că, pe fondul creșterii considerabile a schimburilor comerciale în cursul anului anterior, există încă un potențial de exploatat în acest domeniu.


De asemenea, au fost abordate teme legate de situația de securitate din Republica Moldova și evoluțiile contextului de securitate regională în scopul identificării celor mai potrivite modalități de contracarare a efectelor agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei în plan economic, social și umanitar.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat susținerea politică și tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă: „Accederea la OCDE este proiect de ţară, joi marcăm un an de la debutul acestui proces”

abonare newsletter