Politică

Ce ar face Tișe dacă ar fi premier? Cele 3 sfaturi pe care i le dă lui Marcel Ciolacu pentru a „câștiga enorm”

În luna mai, conform înţelegerii din coaliţie, funcţia de prim-ministru ar urma să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

sursă foto Facebook Marcel Ciolacu sursă foto Facebook Marcel Ciolacu

 

„Domnului Ciolacu îi dau trei sfaturi, trei idei, că nu pot să sfătuiesc pe nimeni. Trei idei importante pe care dacă domnul Ciolacu le face cred eu ar câștiga enorm dacă le-ar putea face. În primul rând, ar trebui ca în doi ani să terminăm cele patru spitale regionale din România. La o țară de 20 de milioane de locuitori să faci patru spitale regionale ar trebui să fie un mizilic, ar trebui să fie nimic. Să termine aceste patru spitale care să fie la nivelul spitalului din Viena unde te duci când ai o problemă în AKH la Viena și e unul singur. Dar dacă totuși nu poate să facă cele patru, să termine unul, cel din București să îl termine și să fie la nivelul și anvergura celui din Viena. În doi ani ar putea face acest spital. A doua chestiune pe care ar putea să o facă ar fi ca în domeniul școlilor, într-un an, cu banii pe care îi alocă din sistemul de sănătate, să nu mai avem școli cu toalete în curte și școli fără apă potabilă. O chestiune simplă, elementară, ar putea să o facă într-un an prin bani guvernamentali la o sumă extrem de mică pentru că sunt foarte puține localități care n-au apă”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, într-o intervenție telefonică la un post de radio.


Cu toate că sfaturile ar fi trebuit să fie pentru liderul PSD, Tișe spune că astea ar fi lucrurile pe care el le-ar face dacă ar fi prim ministru.

„Și a treia chestiune pe care aș face-o în următorii doi ani, aș elimina toate finanțările pentru drumuri județene din toată țara pentru 2 sau 4 ani, nu mai mult, aș lăsa județele să se descurce cât pot din bugetul propriu și toți banii aceștia i-aș duce în autostrăzi și aș reuși să termin bucățile de autostradă pe care le mai avem de făcut. Restul ar putea să facă numai din pix, din digitalizare, din softuri. Dacă de mâine România ar trece la eliberarea tuturor documentelor în format online și de mâine îi obligi pe rețeliști ca în 6 luni să-și facă infrastructura și toate acestea să fie într-o bază de date cu toate primăriile și Cadastrul. Cu un simplu click ai obține toate documentele. De acolo ai obține autorizații de construire, certificate de urbanism, buletine, pașapoarte. Aceasta ar duce la scăderea costurilor, la reducerea corupției. Ar însemna enorm pentru România. Astea ar fi lucrurile pe care le-aș face dacă aș fi prim ministru”, a conchis Tișe.


Reamintim că în urmă cu o săptămână, Alin Tișe spunea că îi va cere demisia prim ministrului Nicolae Ciucă în fiecare zi dacă Spitalul de Copii sau fie Centrul Integrat de Transplant nu vor primi finanțare.

CITEȘTE ȘI:

Opinie. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Marcel Ciolacu a făcut gestul politic suprem: a pus pe masă susținerea pentru ORICINE la Președinția României”

Marcel Ciolacu, mesaj dur la adresa PNL: „În toată politica externă, noi am dormit pe bancheta din spate a Europei”

Dîncu îl vede pe Marcel Ciolacu președintele României: „Are toate atributele”

Ultimele Stiri
abonare newsletter