Politică

Marcel Ciolacu, mesaj dur la adresa PNL: „În toată politica externă, noi am dormit pe bancheta din spate a Europei”

Marcel Ciolacu a avut o reacţie dură, vineri, cu privire la eşecul intrării ţării noastre în Schengen. Liderul PSD a criticat, de la Sălaj, politica externă a României și a făcut referire la celebrul accident rutier în care a fost implicat Lucian Bode (PNL) în 2020.

Marcel Ciolacu, atac la PNL: În politica externă, noi am dormit pe bancheta din spate a Europei/captură foto: Marcel Ciolacu Facebook.com Marcel Ciolacu, atac la PNL: În politica externă, noi am dormit pe bancheta din spate a Europei/captură foto: Marcel Ciolacu Facebook.com

 

 


Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat vineri, la conferința de alegeri PSD din județul Sălaj, politica externă a României, după ce aderarea țării noastre la Spațiul Schengen a fost refuzată la ultimul Consiliu JAI.

 


„Mie, personal, Marcel Ciolacu, cu PSD, cu colegii mei, (...) nu mi-este frică de nimic. Eu nu vreau să ne plângem. Eu vreau ca din acest an să schimbăm registrul și să spunem clar care e drumul românilor și a României. 

Nu poți să ai pretenții de a fi jucător regional când până acum în toată politica externă noi am dormit pe bancheta din spate a Europei. 


Nu poți să ai pretenții și să constați eșecuri pe care nu le numești eșecuri. Domn doctor, cum a decurs operația?! Excelent, reușită operația, dar pacientul a decedat! Cam așa e cu Schengen”, a declarat Ciolacu, la conferința din Zalău, potrivit stiripesurse.ro

Președintele PSD a făcut referire indirectă la accidentul rutier în care a fost implicată mașina în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în 2020. Atunci, Bode spunea că nu știa ce s-a întâmplat pentru că ar fi dormit pe bancheta din spate.


Ciolacu afirmă că România trebuie să aibă o politică coerentă și să fie respectată. 

„Nu putem realiza acest lucru decât dacă suntem uniți, chiar din familii politice diferite. S-a terminat perioada amatorismului la nivel central”, adaugă liderul PSD.


Marcel Ciolacu și-a susținut discursul chiar în Sălaj, fieful lui Lucian Bode. 

România a ratat aderarea la Spațiul Schengen în decembrie 2022, după ce Austria și Olanda au votat, la Consiliul JAI de la Bruxelles, împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu.

Portofoliul aderării României la Spațiul Shengen a fost coordonat de ministerele de Interne din Austria (Gerhard Karner) și România (Lucian Bode). 

Recent, comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca a arătat că suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă

Lucrarea lui Bode este „profund viciată”.

Lucian Bode a reacționat pe pagina sa de Facebook la această hotărâre, spunând că el a folosit norme „de citare din 2018”, iar UBB a analizat lucrarea după criterii „folosite în 2022”. 

CITEȘTE ȘI:

Dîncu îl vede pe Marcel Ciolacu președintele României: „Are toate atributele”

Lucian Bode și-a plagiat doctoratul! UBB Cluj: „Suspiciunile de plagiat se confirmă”. Comisia va cere corecturi la teză și retragerea cărții

ULTIMA ORĂ  România NU intră în Schengen din cauza opoziției Austriei și Olandei

abonare newsletter