Politică

Moțiunea USR împotriva ministrului de Interne, votată miercuri în Parlament. Bode: „Nişte analfabeţi funcţionali încearcă să mă denigreze”

Camera Deputaţilor urmează să dea, miercuri, votul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, depusă de USR şi care a fost dezbătută luni în plen.

Moțiunea împotriva ministrului Bode, votată miercuri în Parlament/ captură foto: Lucian Bode Facebook.com Moțiunea împotriva ministrului Bode, votată miercuri în Parlament/ captură foto: Lucian Bode Facebook.com

 

 


Semnatarii moţiunii „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice” susţin că, prin acest demers, au urmărit să atragă atenţia asupra „întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită”, aşa cum „nu-şi merită titlul academic” sau „respectul oamenilor care au muncit cinstit în România”.

„Aflat în situaţia stranie de a se prezenta în faţa românilor şi a întregii lumi cu un şef al Poliţiei dovedit hoţ, Guvernul României e obligat să ia măsuri pentru repararea demnităţii instituţiilor sale democratice. 


Scopul prezentei moţiuni este acela de a atrage atenţia asupra întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită, aşa cum nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară. 

Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să îşi asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuţia pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanşează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parţială, mincinoasă şi, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă”, se afirmă în textul moţiunii.


Apărarea lui Bode: „Mă răstignesc în piaţa publică din cauza parcursului academic”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis, în cadrul dezbaterilor de luni, că moţiunea simplă depusă împotriva sa reprezintă „un atac politic concertat”, iar acuzaţiile de plagiat privind teza de doctorat nu au legătură cu realitatea şi „nişte analfabeţi funcţionali” încearcă să îl denigreze şi îl „răstignesc în piaţa publică” cu privire la parcursul academic şi profesional.

„Astăzi, nişte analfabeţi funcţionali încearcă mă denigreze, mă răstignesc în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional, unii care nu ştiu să-şi întocmească un CV, care au absolvit o facultate în doi ani sau care se bâlbâie când au de dat explicaţii despre cum şi-au dobândit diplomele de studiu. 


În 2018, respectând absolut toate reglementările şi standardele în vigoare atunci, rapoartele de similitudine, antiplagiat ale Univesităţii Babeş – Bolyai, la rapoartele membrilor comisiei de susţinere, în urma susţinerii publice, teza mea a primit calificativul foarte bine şi distincţia magna cum laude”, a susţinut ministrul.

Teza lui Bode, „profund viciată”

Comisia de Etică a Universotății Babeș-Bolyai arăta, în urma unei analize realizate luna trecută alături de experți internaționali independenți, că teza de doctorat a lui Lucian Bode „a fost identificată cu abateri de la etica academică, fiind, în concluzia principală a Comisiei de etică a UBB, profund viciată prin segmente plagiate şi citări incorecte grave”.


La începutul lunii februarie, ministrul de Interne (PNL) Lucian Bode a deschis un nou proces contra UBB prin care cere anularea hotărârii Comisiei de Etică în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Mai exact, Bode cere anularea hotărârii prin care comisia s-a autosesizat pentru suspiciuni de plagiat în cazul tezei sale de doctorat.

Astfel, în cererea depusă joi, 2 februarie, la Tribunalul Sălaj, Bode solicită anularea totală a actului administrativ 10/2022, prin care Comisia de etică din cadrul UBB s-a autosesizat pentru suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a actualului ministru.

CITEȘTE ȘI:

Lucian Bode a deschis un nou proces contra UBB

Moțiune simplă împotriva ministrului Bode. USR și Forța Dreptei: „Guvernul se prezintă cu un șef al Poliției dovedit hoț. E obligat să ia măsuri”

Reacția PNL la cazurile de plagiat care afectează partidul: „Deocamdată sunt doar acuzaţii. Avem toată încrederea în secretarul general Bode”

Cum a lăsat Bode în offside Comisia de etică a UBB și a cerut editurii să retragă cartea scrisă pe baza tezei

Ultimele Stiri
abonare newsletter