Politică

Ministrul austriac de interne, o nouă declarație împotriva intrării României în Schengen: Are sens să nu includem România acum”

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, a făcut vineri o nouă declarație prin care respinge intrarea României și a Bulgariei în Schengen.

Lucian Bode, ministrul român de interne împreună cu Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne. Sursă foto Facebook Lucian Bode Lucian Bode, ministrul român de interne împreună cu Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne. Sursă foto Facebook Lucian Bode

 

„Pentru noi, decizia se aplică faptul că noi credem că are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România acum. Este important (în cazul sistemului de azil – n.red.) ca trei aspecte de bază să funcționeze: protecția frontierelor externe, refuzurile de primire și distribuția celor care cer azil. Adevărul este că multe lucruri nu funcționează în aceste domenii. Și de aceea trebuie să continuăm să lucrăm și să luptăm”, a declarat oficialul austriac când a fost întrebat de ziarul Kurier despre posibilul veto al Austriei împotriva aderării la Schengen a României și Bulgariei.


Întrebat despre acuzația că partidul său, ÖVP, exploatează acum problema azilului pentru a distrage atenția de la propriile probleme interne de partid, ministrul de Interne a declarat că „am avertizat deja despre această situație în aprilie. Nimeni nu a ridicat această problemă în primăvară, în timp ce eu am avertizat că se va întâmpla. De asemenea, am ridicat în repetate rânduri această problemă la nivel european, deoarece suntem primii care vor fi afectați de acest val de refugiați economici, dintre care majoritatea vin pe ruta balcanică”.

Austria a rămas singurul stat membru UE care se opune aderării României la Schengen. Guvernul olandez a anunțat vineri că este înclinat să își schimbe poziția datorită ridicării MCV și misiunilor de evaluare Schengen, în timp ce parlamentul suedez a dat un vot decisiv tot vineri în această chestiune.

CITEȘTE ȘI:

Olanda acceptă aderarea României și Croației la spațiul Schengen. Bulgaria mai așteaptă

Bode reacționează la acuzațiile de plagiat masiv: „Sunt în Berlin, mă concentrez pe Schengen”

Consiliul Naţional Secuiesc cere țărilor UE să nu primească România în spațiul Schengen. „Vrem consultare cu comunitatea maghiară”

Ultimele Stiri
abonare newsletter