Politică

Bode reacționează la acuzațiile de plagiat masiv: „Sunt în Berlin, mă concentrez pe Schengen”

Lucian Bode susține că nu dorește să se pronunțe cu privire la acuzațiile Emiliei Șercan, potrivit căreia ar fi plagiat 18,5% din teza de doctorat, nu 2,9%. Ministrul de Interne se află în prezent la Berlin, unde se „concentrează” pe Schengen.

Lucian Bode reacționează la noile acuzații de plagiat/ sursa: captură foto lucianbode.ro Lucian Bode reacționează la noile acuzații de plagiat/ sursa: captură foto lucianbode.ro

 

 


Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, va fi analizată din nou de Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai, potrivit rectorului UBB, Daniel David. Anunțul vine după ce Emilia Șercan a publicat, joi, o analiză în care scrie că demnitarul a plagiat cel puțin 18,5% din teză, nu doar 2,95%, atât cât a apreciat, la prima analiză, comisia de etică a universității clujene.

 


Bode: Instituțiile abilitate o să-și facă treaba

„După cum știți, mă aflu astăzi la Berlin pentru noi discuții pe tema aderării României la Schengen. Și am datoria de a-mi concentra atenția pe acest aspect. Pe tema despre care vorbiți m-am pronunțat deja (inclusiv cu argumentație de ordin tehnic) și mi-am expus punctul de vedere, în special ulterior unor decizii clare, emise de instituții abilitate.

Nu vreau să mă pronunț pe analizele unor persoane private, fără rol de instanță în acest caz. Am văzut mai multe astfel de reacții publice, emise în momente precum acesta, dar nu doresc să le comentez. Pentru analizele valide, există legi, există instituții abilitate, care trebuie să își facă treaba (desigur, întotdeauna cu respectarea legii).


După orice nouă analiză sau verdict emis în cadru instituțional – și mai ales legal – desigur că voi veni cu un punct de vedere”, a declarat Lucian Bode pentru G4media.ro. 

Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, va fi analizată din nou de Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.


Anunțul vine după ce Emilia Șercan a publicat, joi, o analiză în care scrie că demnitarul a plagiat cel puțin 18,5% din teză, nu doar 2,95%, atât cât a apreciat, la prima analiză, comisia de etică a universității clujene.

CITEȘTE ȘI:

UBB reia analiza tezei de doctorat a lui Lucian Bode și cere ajutor de la experți internaționali

Doctoratul lui Bode, „lălăit” șapte ani, timp în care titularul a fost deputat, ministru, șef la Electrica

Ultimele Stiri
abonare newsletter