Politică

Drulă (USR): Pensiile cresc cu doar 12,5%, deși până la limita din PNRR puteau fi majorate cu 27%

Cătălin Drulă, liderul USR, susține că pensiile ar fi putut fi majorate și cu 27%, limită prevăzută în PNRR. Creșterea de 12,5% nu acoperă nici măcar rata inflației.

Drula: Pensiile puteau crește cu 27%/ Cătălin Drulă Facebook.com Drula: Pensiile puteau crește cu 27%/ Cătălin Drulă Facebook.com

 

 


„După luni de zile de alba-neagra cu pensiile românilor, minciuna PSD și PNL s-a dovedit pe de-a întregul: pensiile cresc cu doar 12,5%, deși până la limita din PNRR se puteau crește cu 27%.

 O creștere care nu acoperă nici măcar inflația de 15%. Bambilici și umilire a părinților și bunicilor noștri.


 

Să nu uităm că pensiile speciale sunt în medie de 8 ori mai mari decât cele contributive (=normale). 


Nici PSD, nici PNL nu vor eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. 

Ba de la 1 ianuarie se mai adaugă pensii noi speciale, pentru primari”, a scris Cătălin Drulă luni seara, pe pagina sa de Facebook.


Coaliția PNL-PSD-UDMR a decis, luni, creşterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu anul viitor şi acordarea unui sprijin pentru pensionarii cu pensii până la 3.000 de lei în două tranşe.

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 15,32% în luna octombrie a acestui an, de la 15,88% în septembrie, în condiţiile în care preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 20,58%, cele ale mărfurilor nealimentare au fost mai mari cu 14,37%, iar serviciile au fost mai scumpe cu 8,31%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).


Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 11,2% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate de BNR.

CITEȘTE ȘI:

Pensiile cresc cu doar 12,5%, majorare ce nu acoperă nici creșterea inflației

Analiză UBB: Rata inflației din România, peste media Uniunii Europene

Ultimele Stiri
abonare newsletter