Politică

Consilierii USR Cluj, luați peste picior. Din nou! Tișe nu scapă nicio ocazie. „E chiar soția dumneavoastră?”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a făcut un obicei să îi ia peste picior pe consilierii USR la aproape fiecare ședință. Acum, Tișe spune că are un „dialog direct cu conducerea USR”, după ce soția consilierului Mihai Iepure a fost aleasă președintele USR Cluj. „Nu toți PNL-iștii sunt hoți, nu toți PSD-iștii sunt hoți?, a insistat Tișe.

Alin Tișe și Mihai Iepure Alin Tișe și Mihai Iepure

 

La proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022, rectificat al societății Univers T S.A, consilierii USR au cerut punerea la dispoziție a contractului de concesiune dintre Univers T și Iulius Mall.


După un schimb de replici și după ce președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a declarat că susține punerea la dispoziție a acestui contract, proiectul nu a fost votat de consilierii județeni USR.

„Consilierii USR ar trebui să voteze acest proiect pentru că toate amendamentele le-au fost votate. O să le vedem maturitatea politică”, a replicat Tișe.


„Noi vom vota împotrivă pentru a trage un semnal cu privire la acest hotel”, a spus consilierul Ionuț Florea.

„Nu e prima dată când semnalizați dreapta și o luați la stânga. Dar nu asta e problema, eu am încercat să vă stimulez. Dar să știți că opoziția o puteți face și cu votul anumitor proiecte. Opoziția nu înseamnă doar vot împotrivă, vot împotrivă. Așa mi s-a spus și mie când am intrat în politică pe la 20 și ceva de ani mi s-a spus că opoziția este vot împotrivă, dar mi-am dat seama că nu e chiar așa. Lucrurile în politică sunt mai nuanțate. Pe logica dumneavoastră ar însemna că niciun proiect venit de la dumneavoastră să nu fie votat”, a precizat Tișe.


Proiectul de hotărâre a trecut la votat, iar Tișe nu s-a abținut de la alte remarci. „Nicio problemă domnilor colegi, o să mai aveți alte șanse domnilor colegi de la USR. Puteți să vă reveniți la celelalte proiecte”.

La următorul proiect de lege a intervenit consilierul USR Mihai Iepure. „Acesta este un proiect unde veți observa că nu este adevărat ce ați spus, nu votăm la toate proiectele împotrivă”.


Președintele CJ Cluj l-a ironizat pe Iepure.

„Trebuie observat că colegii noștri de la USR devin tot mai înțelepți odată cu trecerea timpului, chiar în această ședință. Domnule Iepure, o fi de la schimbarea conducerii USR? Că am văzut că ați schimbat șefii. Poate că aveți o nouă abordare, nu toți PNL-iștii sunt hoți, nu toți PSD-iștii sunt hoți. Înțeleg că dumneavoastră aveți un cuvânt important de spus acolo cu noua conducere. Colegii mei îmi spun și vreau să verific. E chiar soția dumneavoastră doamna care e aleasă acum la USR?”, a întrebat Tișe.


„Da, domnule președinte”, a venit imediat replica lui Iepure.

„Fără nicio tentă, aveți nume diferit. Acum avem un dialog direct cu conducerea USR”, a conchis Tișe.

Deputatul Oana Murariu, soția consilierului județean Mihai Iepure, a câștigat, recent, alegerile interne pentru președinția filialei USR PLUS Cluj. 

CITEȘTE ȘI:

Tișe, nemulțumit de calitatea drumurilor din Cluj? „Nu mai acceptăm lucrări care nu corespund”

USR-iștii clujeni cer amendă maximă pentru Alin Tișe după ce acesta i-a făcut „autiști”

Tișe taie 1 mil. € de la „marea asfaltare”. De la „ambiția de a moderniza toate drumurile” la „nu se vor realiza lucrările la nivelul estimărilor”

abonare newsletter