Politică

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță se implică în găsirea de fonduri pentru construcția Spitalului Regional de Urgență de la Sibiu

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță afirmă că problema finanțării construcției noului Spital Regional de Urgență de la Sibiu din PNRR este strict una a guvernului.

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță afirmă că problema finanțării construcției noului Spital Regional de Urgență de la Sibiu din PNRR este strict una a guvernului/ Foto: mesageruldesibiu.ro Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță afirmă că problema finanțării construcției noului Spital Regional de Urgență de la Sibiu din PNRR este strict una a guvernului/ Foto: mesageruldesibiu.ro

 

 


Proiectul noului Spital Regional de Urgență din Sibiu se voia a fi finanțat din PNRR. Pentru aceasta, Consiliul Județean Sibiu a cerul din PNRR suma de 590 de milioane de Euro.

 


Răspunsul primit de la executiv a fost că suma cerută este mult prea mare pentru a fi eligibilă.

În aceste condiții, noul spital de la Sibiu nu are încă o sursă de finanțare pentru construcție și dotare cu aparatura necesară.


Nicu Ștefănuță spune că ar fi mai multe variante de finanțare a proiectului, dar că toate trebuie accesate de către Guvernul României.

Una dintre variante ar fi solicitarea unei sume mai mici din PNRR și angajarea de către executiv a unui credit la BEI (Banca Europeană de Investiții). O altă variantă ar fi apelarea la fonduri europene din POS (Programul Operațional pentru Sănătate) și completarea sumei cu un credit BEI. Potrivit legislației europene fondurile POS și PNRR nu pot fi accesate simultan. Nicu Ștefănuță spune că decizia pentru a se găsi finanțarea necesară spitalului sibian este exclusiv politică și se află în mâna guvernului.


Eurodeputatul critică executivul pentru că a ales să finanțeze mai multe proiecte mici, pentru a mulțumi cât mai multă lume, în loc să acorde fonduri din PNRR pentru mai puține proiecte dar de o anvergură mai mare.

Proiectul Spitalului Regional de la Sibiu este cel mai mare proiect de acest gen din țară la momentul actual.


 

CITEȘTE ȘI:

Bugetul 2023 gestionat de Nicu Ștefănuță ajută Ucraina și întărește economia și apărarea Uniunii Europene

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță și-a prezentat cele mai importante rezultate după trei ani de mandat

Ultimele Stiri
abonare newsletter