Politică

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță și-a prezentat cele mai importante rezultate după trei ani de mandat

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță organizează astăzi la Sibiu evenimentul „Fonduri europene. Oportunități și Provocări”. Evenimentul este organizat împreună cu europarlamentarul Ramona Strugariu.

Dezbaterea se va contura în jurul principalelor teme de interes ale comunității locale, cu focus pe proiectele de investiții prioritare pentru dezvoltarea durabilă a județului Sibiu și va fi structurat în două panel-uri: oportunități de finanțare a investițiilor administrației locale și oportunități de finanțare a ideilor comunității locale (antreprenori și ONG-uri).

La eveniment participă, în calitate de vorbitori principali, alături de cei doi eurodeputați, Ana Maria Icătoiu, expert selectat de MIPE pentru Programele Operaționale 2021-2027, Vicepreşedinte al Organizației Femeilor Antreprenor din UGIR și Managing Partner Avisso și pe Tudor Udrea, Șef Serviciu Gestionare POR din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.


„Sibiul și România se află într-un context plin de oportunități legate de finanțarea europeană, având la dispoziție inclusiv PNRR-ul, cu un buget record de 29,2 miliarde de euro. Vorbim de un mecanism cu direcții foarte clare, ancorate în realitatea europeană: tranziție spre o economie verde, transformare digitală, creștere economică sustenabilă, coeziune socială și teritorială și priorități în domenii cheie precum sănătatea sau educația. Vestea bună este că putem profită din plin de acest instrument și am văzut că o parte dintre autoritățile locale au început deja să o facă. Dar încă nu e suficient. De aceea, ne-am propus să dezbatem și să identificăm chiar la dvs. acasă, la Sibiu, principalele provocări și oportunități legate de procedura de atragere a fondurilor europene și să vedem concret cum putem eficientiza acest proces în beneficiul comunității locale”, a declarat eurodeputatul Ramona Strugariuîntr-o conferință de presă organizată la Sibiu înainte de eveniment.

În aceeași conferință de presă au fost prezentate, de asemenea, cele mai importante realizări ale celui de-al treilea an de mandat al eurodeputatului sibian Nicu Ștefănuță: „Ultimul an ne-a adus la o intersecție periculoasă de evenimente: continuarea pandemiei și, din 24 februarie 2022, invazia Rusiei asupra Ucrainei. Această gravă agresiune a avut drept consecință un război la granița României, o criză energetică importantă și o uriașă criză umanitară. Ca europarlamentar, m-am implicat atât în criza din sănătate, cât și în cele provocate de război, mai ales din poziția de Raportor General pentru bugetul Uniunii Europene”, a declarat Nicu Ștefănuță.

Ultimele Stiri
abonare newsletter