Politică

PSD discută despre o eventuală schimbare din funcție a ministrului Apărării, Vasile Dîncu

PSD discută despre o eventuală schimbare din funcție a ministrului apărării, Vasile Dîncu, însă o decizie nu a fost încă luată, au declarat surse de la vârful partidului. Potrivit acestora, „există o presiune internă deoarece a făcut greșeli mari”.

Vasile Dîncu, sursa foto Facebook Vasile Dîncu

 

Pe de altă parte, surse liberale au declarat pentru G4Media că e eventuală schimbare a lui Vasile Dîncu de la ministerul apărării este o problemă internă a PSD și că o eventuală remaniere nu a fost discutată în coaliție.


Informația despre o eventuală schimbare din funcție a lui Vasile Dîncu a fost publicată inițial de Antena3.ro

Aceleași surse spun că acesta ar fi făcut public draftul Legilor Siguranţei Naţionale şi că schimbarea lui ar fi fost dorită de preşedintele Klaus Iohannis.


Ce nemulțumiri sunt la adresa lui Vasile Dâncu:

  • contractul de modernizare al bazei Kogalniceanu atribuit unui consorțiu din care face parte și compania Strabag, la care este acționar indirect oligarhul rus Oleg Deripaska
  • declaraţia că Marea Neagra este blocată din cauza minelor - Iohannis a spus că este o exagerare
  • a anunţat că pregăteşte un proiect pentru majorarea veniturilor miliarilor, fără să discute cu PSD sau sa aibă aprobarea coaliţiei
  • proiectul de lege prin care România ar fi intrat in situaţie de criză - proiectul a fost redactat la ministerul Apărării
  • ruptura între Vasile Dâncu şi conducerea PSD - Dâncu a recunoscut ca nu mai are o comunicare bună cu PSD 
  • scandalul pe tema apariţiei legilor securităţii - lideri PNL si PSD l-au suspectat pe Dîncu că ar fiu sursa scurgerii
  • a spus ca Austria e membră NATO

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din Guvern

Premierul Ciucă se pregătește să dea afară miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri. Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului va pleca din guver, spun surse politice. Aceasta este doar unul dintre cei trei miniştri pe care premierul a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe lista celor care pleacă mai sunt unul de la PSD şi un ministru de la PNL.


Cabinetul Ciucă se reînoieşte în urma evaluărilor făcute, iar fiecare partid al coaliţiei - PNL, PSD, UDMR - schimbă câte unul din miniştrii în funcţie.

Eduard Novak, ministrul Sportului este cel pe care-l sacrifică UDMR, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare.


Novak nu a ieşit prea bine la evaluare, lui se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

Scandalurile în care a fost implicat Eduard Novak

În primul rând, într-o emisiune televizată, ori nu a vrut ori nu a știut, imnul României. Practic a refuzat să să recite versurile.


Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Acest fapt a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Novak.

Surse politice că ministrul nu are o imagine bună nici măcar în interiorul propriului partid, în UDMR, acolo unde a ofensat conducerea formaţiunii.

Un alt moment controversat al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

I se mai impută şi faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Ordinul a stârnit nemulțumirea sportului românesc, existând nenumărate luări de poziție din partea sportivilor și conducerilor cluburilor.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Aparării, Vasile Dîncu, nu știe că Austria NU este stat membru NATO

Vasile Dîncu: „Vom fi parte a soluției NATO la o posibilă agresiune a Rusiei”

Vasile Dîncu după moartea profesorului Rotariu: „A fost și va rămâne unul dintre cei mai importanți sociologi pe care România i-a avut vreodată”

abonare newsletter