Politică

Ministrul Aparării, Vasile Dîncu, nu știe că Austria NU este stat membru NATO

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, nu știe că Austria nu este țară membră NATO. Austria a anunțat în luna mai 2022, pe fondul anunţului recent al candidaturilor Finlandei şi Suediei la NATO că nu are de gând să adere.

Demnitarul a declarat la Digi24 că aceasta este una dintre puținele țări din organizația nord-atlantică ce mai are armată obligatorie/ Foto: Facebook - Vasile Dîncu Demnitarul a declarat la Digi24 că aceasta este una dintre puținele țări din organizația nord-atlantică ce mai are armată obligatorie/ Foto: Facebook - Vasile Dîncu

 

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, nu știe că Austria nu este parte din NATO. Demnitarul a declarat la Digi24 că aceasta este una dintre puținele țări din organizația nord-atlantică ce mai are armată obligatorie, scrie presshub.ro.


 

„Sigură că sunt țări, Austria, de exemplu, care este o țară modernă, face parte din NATO și are un sistem de armată obligatorie. Dar este o excepție aproape în zonele noastre. Sigur, este și o țară cu populație mică”, a afirmat Vasile Dîncu.


Potrivit sursei citate, ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg a declarat că țara are o situaţie geografică complet diferită, iar Austria nu are nicio intenție de a adera la organizația nord-atlantică.

 


Citește mai multe pe presshub.ro.

CITEȘTE ȘI:

Parlamentul din Finlanda a votat cu peste 95% aderarea la NATO

O dronă militară americană de atac Reaper s-a prăbușit în Cluj. VIDEO

abonare newsletter