Politică

PNL Cluj îi răspunde lui Drulă: „Ai furat 4 ani de dezvoltare a Clujului. Clujenii din trafic îți «mulțumesc» în fiecare zi”

Organizația PNL Cluj i-a răspuns președintelui USR Cătălin Drulă la atatcurile lansate recent la adresa administrației locale pe tema centurii metropolitane.

PNL Cluj îi răspunde lui Drulă: „Clujenii din trafic îți «mulțumesc» în fiecare zi”. FOTO: Arhivă PNL Cluj îi răspunde lui Drulă: „Clujenii din trafic îți «mulțumesc» în fiecare zi”. FOTO: Arhivă

 

 


PNL Cluj îl acuză pe fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă că a scos centura metropolitană din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), „furând” astfel „4 ani de dezvoltare a Clujului”. Reprezentanții PNL Cluj mai arată că municipalitatea clujeană, împreună cu comunele Gilău, Florești, Baciu și Apahida au finalizat documentațiile pentru Centura Metropolitană.

 


„Drulă, ai scos Centura Metropolitană din PNRR. Ai furat 4 ani de dezvoltare a Clujului. Am fi avut 4 ani să folosim banii din PRRR. Clujenii din trafic îți «mulțumesc» în fiecare zi. Municipalitatea clujeană, împreună cu comunele Gilău, Florești, Baciu și Apahida au finalizat documentațiile pentru Centura Metropolitană” se arată într-un comunicat al PNL Cluj.

„Dacă Drulă nu ar fi fost ministru, astăzi se puteau folosi banii din PNRR”

În comunicat, PNL Cluj mai arată că, dacă Cătălin Drulă nu ar fi fost ministru, Clujul ar fi putut folosi astăzi banii din PNRR pentru a finanța proiectul centurii metropolitane.


„Dacă Drulă nu ar fi fost ministru, astăzi se puteau folosi banii din PNRR pentru Centura Metropolitană și nu trebuia să așteptăm alți bani europeni”, se mai arată în comunicat.

Drulă, un nou atac la adresa primarului Emil Boc

În această săptămână, proiectul centurii va fi aprobat în consiliile locale din Florești, Apahida, Baciu, Gilău și Cluj-Napoca. Cu această ocazie, Cătălin Drulă îl atacă pe Boc pe Facebook spunând că studiul de fezabilitate al centurii Cluj se finalizează săptămâna aceasta „cu 3 ani de întârziere”.


„Emil Boc semna acest contract în 2018. Trebuia să fie gata în 12 luni. Dacă primarul Clujului își făcea treaba ca un bun gospodar, azi se lucra pe centura orașului. În schimb, incompetența și nepăsarea administrației Emil Boc au pus piedică acestei centuri vitale pentru saltul de dezvoltare atât de așteptat de toți clujenii, sătui să mai aștepte ore întregi în trafic. Urmează aprobarea acestui studiu de către Compania de Drumuri, apoi de Ministerul Transporturilor și de Guvern. După depășirea acestor borne se va trece la realizarea exproprierilor și la etapa licitației pentru proiectarea de detaliu și pentru execuția lucrărilor. Dacă totul merge bine, peste 5 ani am putea avea centura finalizată. Dacă merge în stilul Boc cu întârzieri de 3 ani la fiecare etapă, nu”, a scris Drulă pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

„Undă verde” de la Florești pentru centura metropolitană. Studiul de fezabilitate a fost aprobat în Consiliul Local

Ultimele Stiri
abonare newsletter