Politică

Partidul REPER, înființat oficial: „Un partid pentru care egalitatea de gen şi de şanse este o regulă”

Partidul REPER este de azi înființat oficial, după primirea hotărârii definitive, la două luni de la depunerea actelor la Tribunalul București.

Membrii fondatori REPER: Dragoș Tudorache, Dacian Cioloș, Ramona Strungariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituță. Foto: Facebook/ Dragoș Pîslaru Membrii fondatori REPER: Dragoș Tudorache, Dacian Cioloș, Ramona Strungariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituță. Foto: Facebook/ Dragoș Pîslaru

 

 


Partidul REPER, înființat de Dacian Cioloș și de patru europarlamentari, Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache și Alin Mituța, a fost înființat oficial miercuri, 3 august, după primirea hotărârii definitive de la Tribunalul București.

 


„Este o zi importantă pentru noi și sperăm să fie una importantă pentru democrația și pluralismul politic din România. REPER este de azi oficial un partid politic care va milita pentru o Românie prosperă, europeană și dreaptă pentru toți cetățenii ei. Un partid liberal, deschis, pro-european, un partid care va veni cu soluții şi pentru cei expuși sărăciei care nu pot face față creșterii prețurilor la alimente, la energie, la combustibil, la transport, dar şi cu un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România. Un partid pentru care egalitatea de gen şi de şanse este o regulă. Un partid pentru care statul de drept nu este negociabil. Un partid care înțelege și sprijină copiii și tinerii, dar care gândeşte şi programe pentru ca seniorii să aibă o viață activă şi demnă.Un partid care se concentrează pe soluții concrete pentru educație, sănătate şi mediu, pe o administrație mai eficientă și responsabilă. Un partid pentru cei de acasă, dar și pentru românii care au fost nevoiți să plece în afara țării. Un partid cu soluții pe termen lung pentru agricultorii români”, au transmis cei doi copreședinți REPER, europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru.

Partidul anunță începerea dezbaterilor pe documentele de funcționare ale partidului, precum statutul, într-un proces transparent și deschis. Mai mulți parlamentari dar nu numai și-au anunțat aderarea la partidul nou înființat în ultimele săptămâni. La Cluj, fostul subprefect Camelia Sălcudean și-a anunțat aderarea la REPER, dar și profesorul universitar Ciprian Mihali, cu care monitorulcj.ro a realizat un interviu mai amplu, care poate fi citit AICI.


Potrivit unu sondaj Avangarde, realizat la comanda Partidului Social Democrat și dat publicității marți, arată că partidul REPER este cotat la 1% din inteNțiile de vot. Liderul partidului, Dacian CioloȘ, este creditat cu 6% în topul politicienilor în care românii declară că au mai degrabă încredere.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Ciprian Mihali, REPER Cluj: „Nu mai putem rămâne cu mâinile în sân/ Dacă va fi nevoie, voi candida”. Se bat USR și REPER pe același electorat?

Ultimele Stiri
abonare newsletter