Politică

Sondaj: PSD ar câștiga detașat, dacă ar fi alegeri duminică

PSD se menține pe primul loc în intenția de vot, urmat la mare distanță de PNL, relevă un sondaj Avangarde. AUR a scăzut cu un procent, iar USR „bate pasul pe loc”.

Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea

 

 


​​PSD este în creștere în opțiunile de vot ale românilor, fiind în iulie pe primul loc cu 37%, cu două procente mai mult decât luna precedentă, potrivit ultimului sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD. Pe locul doi, la mare distanță este PNL, cu 23%, și el în creștere cu trei procente față de luna iunie, scrie Hotnews.

 


AUR se menține pe al treilea loc în clasament cu 11%, în scădere însă cu un procent față de măsurătoarea anterioară. Luna iulie găsește USR staționar în intenția de vot, cu 9%, la fel și UDMR, cu 5%.

Formaţiunile conduse de Liviu Dragnea (APP) şi Ludovic Orban (Forţa Dreptei) sunt cotate la 2%. Partidul înființat recent de Dacian Cioloș, REPER, este cotat la 1%, la fel ca și partidul lui Victor Ponta, Pro România.


Liderii politici cu cel mai mare nivel de încredere

Marcel Ciolacu, liderul PSD, se află pe primul loc în topul politicienilor în care românii declară că au mai degrabă încredere, fiind creditat cu 25%. El este urmat de premierul Nicolae Ciucă, șeful PNL, cu 18% și președintele Klaus Iohannis, cu 15%.

Președintele AUR, George Simion, se află pe locul patru, cu 11% în topul încrederii, în timp ce Cătălin Drulă de la USR este indicat de 9% dintre respondenți. Ludovic Orban (8%) şi Dacian Cioloş (6%) ocupă ultimele poziţii. 


Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 22-31 iulie, telefonic. La el au răspuns puțin peste 900 de români, iar doar 38% dintre aceștia au indicat un partid cu care ar vota la următoarele alegeri.

CITEȘTE ȘI:

Drulă nu se lasă și mai lansează un atac. „Spre binele clujenilor, îmi doresc ca Emil Boc să stea departe de următoarele faze ale centurii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter