Național

Halucinant. Trei pacienți au murit după ce au mâncat alimente primite de la o mănăstire din Vaslui. UPDATE: Alți 29 de pacienți au simptome

Trei pacienți au murit, unul e în stare gravă și alți 10 prezintă simptome la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni (jud. Vaslui), după ce au consumat alimente date pomană de o mănăstire din apropiere.

Pacienții de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni sunt transportați la un alt spital cu ambulanțe pentru victime multiple / Foto: smurd.ro Pacienții de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni sunt transportați la un alt spital cu ambulanțe pentru victime multiple / Foto: smurd.ro

 

 


O situație gravă a apărut la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de pește.

 


În cursul nopții de 22 noiembrie, un pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți, potrivit Ministerului Sănătății.

Până acum, trei pacienți au murit în urma acestui incident și o persoană a ajuns în stare gravă la Spitalul Bârlad.


CITEȘTE ȘI:
#totistiau. Institutul de Transplant Renal Cluj funcționează DE DOUĂ DECENII într-un pod! Podul unde își desfășoară activitatea institutul a fost amenajat ilegal încă din 2000. Un dezastru de proporții este oricând posibil și la Cluj!

 

Ministerul Sănătății a organizat o celulă de criza care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologică la Institutul de Medicină Legală Iași.


Alți 10 pacienți prezintă simptome

Potrivit agerpres.ro, încă 10 pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni prezintă simptomatologie digestivă şi urmează să fie preluaţi de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă.

CITEȘTE ȘI:
România, stat eșuat. Explozia de la Crevedia este doar vârful aisbergului.
O femeie a născut în stradă! Ambulanţierul care a ajutat-o spune că a fost REFUZATĂ de Spitalul Urziceni

 


„Noi credem că situaţia s-a produs în urma servirii mesei de prânz din cursul zilei de ieri. Avem un total de aproximativ 140 de pacienţi care au mâncat. Avem trei pacienţi decedaţi în cursul zilei de astăzi, cu simptomatologie diareică, urmată de vărsături şi stop cardiorespirator şi un alt pacient transferat azi la Spitalul Bârlad. Pe lângă aceştia, mai sunt 10 pacienţi cu scaune diareice, pe care intenţionăm să-i trimitem la Spitalul Bârlad. Au fost prelevate probe şi aşteptăm rezultatele în cursul zilei de joi”, a declarat, pentru agerpres.ro, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp.

Şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui efectuează cercetări cu privire la aspectele înregistrate în spitalul din oraşul Murgeni.

UPDATE: 29 de pacienți prezintă simptome.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă informează că, din datele furnizate de echipajele medicale, au fost identificaţi alţi 29 de pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Murgeni, judeţul Vaslui, conştienţi, care prezintă simptomatologie specifică, urmând a fi transferaţi preventiv la CPU Bârlad, respectiv UPU Vaslui, pentru monitorizarea evoluţiei stării de sănătate.

„Pentru gestionarea optimă a situaţiei apărute la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Murgeni, judeţul Vaslui, în urma căreia mai mulţi pacienţi au prezentat o stare alterată de sănătate, a fost dispusă măsura alocării resurselor necesare evaluării acestora şi transportul la spital pentru investigaţii amănunţite de specialitate”, precizează IGSU, într-un comunicat.

Conform sursei citate, la faţa locului au fost trimise o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Vaslui, precum şi 4 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui. Ulterior, resursele au fost suplimentate cu un microbuz de la ISU Vaslui, o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Iaşi şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, cu personal medical din cadrul SMURD Iaşi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

10 copii și 7 adulți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au participat la un botez în Bistrița-Năsăud

20 de nuntași au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Mezelurile servite erau produse la Cluj

abonare newsletter