Ştiri din Transilvania

10 copii și 7 adulți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au participat la un botez în Bistrița-Năsăud

Un număr de 17 persoane din comuna bistriţeană Dumitriţa, din care 10 copii, care au participat duminică la un botez, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Mâncare aranjată pe masă la eveniment/ Foto: pixabay.com Mâncare aranjată pe masă la eveniment/ Foto: pixabay.com

 

 


Un număr de 17 persoane din comuna bistriţeană Dumitriţa, din care zece copii, care au participat duminică la un botez, au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Bistriţa cu simptome de toxiinfecţie alimentară, potrivit datelor comunicate marţi de către purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Camelia Strungari.

 


Potrivit agerpres, opt pacienţi au ajuns la spital încă de luni, 10 iulie, iar alţi nouă au fost preluaţi de echipajele medicale marţea.

În cazul unuia dintre copiii care au rămas internaţi încă de luni seara, s-a confirmat infecţia cu salmonella.


„La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost aduşi mai mulţi pacienţi, copii şi adulţi, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, febrili, cu simptome de dureri abdominale, greaţă, vărsături, după ce duminică ar fi participat la un botez în localitatea Dumitriţa. În cursul zilei de ieri, au fost internaţi în secţia Pediatrie patru minori cu vârste între 9 şi 14 ani, care acum sunt în stare stabilă şi primesc îngrijiri şi tratament specific şi urmează să fie transferaţi la secţia de Boli infecţioase, pentru că în cazul unuia dintre ei a fost confirmată suspiciunea de toxiinfecţie alimentară cu salmonella. 
Alţi patru adulţi care ieri s-au prezentat în UPU, din acelaşi focar, au fost trimişi la secţia Boli infecţioase pentru evaluare, iar de acolo au fost externaţi cu recomandări medicale la domiciliu. În urmă cu aproximativ 40 de minute (după ora 12,00 - n.red.), echipajele medicale au mai adus la UPU şase copii cu vârste între 1 şi 15 ani şi trei adulţi cu vârste între 35 şi 40 de ani, care sunt în curs de investigaţie”, a precizat reprezentanta SCJU Bistriţa.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Şase alimente pe care un specialist în toxiinfecţie alimentară nu le-ar mânca niciodată

Mâncarea care devine toxică dacă o reîncălzești. O greșeală pe care o facem, ce ne distruge stomacul

abonare newsletter