Ştiri din Transilvania

20 de nuntași au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Mezelurile servite erau produse la Cluj

20 de persoane au ajuns la spital cu stări de rău după ce au mâncat la o nuntă alimente contaminate cu stafilococ coagulazo.

Mâncare contaminată cu o bacterie la o nuntă din Alba / Foto: pixabay.com Mâncare contaminată cu o bacterie la o nuntă din Alba / Foto: pixabay.com

 

 


Prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv a fost detectată în toate alimentele servite la o nunta din Alba Iulia, respectiv în unele produse de la petrecerea de cununie din Ocoliş unde, la finele săptămânii trecute, mai mulţi participanţi au acuzat stări de rău, ajungând la spital cu toxinfecţie alimentară.

 


Potrivit unui comunicat transmis, joi de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, testele de laborator au indicat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv în toate alimentele servite la sala de evenimente din Alba Iulia unde, în 2 septembrie, 13 nuntaşi au acuzat stări de rău, motiv pentru care s-au prezentat la UPU Alba Iulia. De asemenea, testele de sanitaţie prelevate de pe suprafeţe şi de pe mâinile personalului au indicat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv şi a stafilocolului hemolitic.

CITEȘTE ȘI:
Scandal la o nuntă din Cluj-Napoca! Un bărbat a amenințat nuntașii cu un pistol și a tras 2 focuri

 


Ca urmare, DSP Alba a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 25.000 de lei pe persoană juridică, pentru nerespectarea măsurilor şi a normelor igienico-sanitare în vigoare. De asemenea, bucătarul a fost amendat cu 1.600 de lei pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală pe tot timpul programului de lucru în sectorul alimentar.

„În plus, măsura suspendării activităţii sălii de evenimente se menţine până remedierea neconformităţilor constatate, ceea ce presupune inclusiv rezultate conforme ale testelor de sanitaţie”, precizează DSP Alba.


Mezeluri aduse de la Cluj

În cazul pensiunii din Ocoliş, unde 30 de persoane au participat la o petrecere de cununie, 7 dintre ele acuzând stări de rău, fiind transportate la Spitalul Municipal Turda, s-a aplicat o amendă contravenţională proprietarului, în cuantum de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor şi a normelor igienico-sanitare în vigoare.

„S-a constatat că mâncarea servită nu a fost preparată la locaţia desfăşurării evenimentului, ci a fost cumpărată de către organizatori din mai multe judeţe (mezelurile din Cluj şi Bacău, brânzeturile din Harghita) şi adusă porţionată şi ambalată la pensiune. Testele de laborator prelevate din alimente au detectat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv”, se arată în comunicat.


Un număr de 20 de persoane care au participat la o petrecere de cununie, respectiv la o nuntă au ajuns la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au acuzat o stare de rău. Cinci dintre dintre aceste persoane, printre care şi un copil, au necesitat internare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Scandal la nuntă în Turda! 7 persoane s-au luat la bătaie din cauza unui loc de parcare

10 copii și 7 adulți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au participat la un botez în Bistrița-Năsăud

abonare newsletter