Național

Cum s-a produs tragedia de la Crevedia. Șoferul unei cisterne a încercat să transfere gaz cu un furtun

Explozia de la Crevedia s-a produs din cauza tentativei șoferului unei cisterne de a muta gazul într-o altă cisternă prin intermediul unui furtun.

Explozie stație GPL, în Crevedia/Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania Facebook.com Explozie stație GPL, în Crevedia/Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania Facebook.com

 

 


Două persoane au murit, iar alte 58 au fost rănite în urma dezastrului de la Crevedia, cauzat de exploziile puternice de la o staţie GPL, potrivit bilanțului anunțat de autorități. 

 


Filmul catastrofei care a făcut zeci de victime 

Potrivit procurorului general al României, Alex Florența, explozia de la stația GPL din Crevedia s-a produs în condițiile în care un șofer a vrut să mute gaz într-o cisternă goală, cu ajutorul unui furtun. 

„A fost un transfer de GPL între două cisterne, montând un furtun de livrare. (...) Sub cisterna care era alimentată a apărut o sursă de foc”, a declarat Alex Florența, cu privire la cauza probabilă a exploziei de la Crevedia.


„La scurt timp, are loc prima explozie, o explozie foarte importantă care a produs primele victime. 

CITEȘTE ȘI: 
Explozii uriașe urmate de incendiu la o staţie GPL din Crevedia. Un mort și 57 de răniți

În interval de circa o oră încep să-și facă apariția primele echipaje de intervenție cu mai multe mașini de pompieri care încep să securizeze zona, încercând să facă intervenția de eliminare a incendiului. Imediat are loc a doua explozie, o explozie mult mai puternică decât prima”, a relatat procurorul geeneral Alex Florența modul în care s-a produs tragedia de la Crevedia. 


Două peroane au murit, iar alte 58 de persoane sunt în stare gravă.

Cinci pacienți diagnosticați cu arsuri vor fi transferați în spitale din Viena și Graz, Austria și Berlin, Germania și a doi pacienți către Lubeck, Germania, potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării Naționale. 


Parchetul general a preluat dosarul de urmărire penală pentru infracțiunea de distrugere din culpă. 

Potrivit procurorul general al României Alex Florența, principalele direcții ale anchetei vizează stabilirea activităților derulate de societatea care deținea stația GPL și verificarea modului în care a fost autorizat punctul de lucru. 

În urma exploziilor de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost înregistrate 58 de victime. Dintre acestea, 43 de persoane rănite sunt angajați ai Ministerului de Interne. 

CITEȘTE ȘI: 
„Modelul de succes, cel care încalcă regulile. Mai avem cultura legalității în această țară?”, se întreabă profesorul clujean Valentin Naumescu

Societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Cluj au făcut apel, duminică, pentru donarea de sânge, în contextul exploziei de la Crevedia.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Explozii uriașe urmate de incendiu la o staţie GPL din Crevedia. Un mort și 57 de răniți. FOTO

Explozia de la Crevedia. Stația GPL nu avea autorizație de funcționare. Arafat: „Firma nu avea documente”

Apel pentru donare de sânge, în Cluj! Este mare nevoie de ajutor pentru victimele exploziilor de la Crevedia

Ultimele Stiri
abonare newsletter