Național

Explozia de la Crevedia. Stația GPL nu avea autorizație de funcționare. Arafat: „Firma nu avea documente”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare/ Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Facebook Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare/ Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Facebook

 

 


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

 


„Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Ancheta este realizată de către Parchetul General. Bineînţeles, aici participă colegii de la de la poliţie şi de la pompieri, vor avea şi ei rolul lor, dar vom aştepta să vedem ce va ieşi. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt”, a declarat Raed Arafat duminică, la Ministerul Afacerilor Interne.

CITEȘTE ȘI:
Apel pentru donare de sânge, în Cluj! Este mare nevoie de ajutor pentru victimele exploziilor de la Crevedia

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost 58 de răniţi.


Primele opt victime au fost după prima explozie, dintre care o persoană decedată în urma unui infarct, fără arsuri, şi şapte persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul „Bagdasar-Arseni”), precizează reprezentanţii MAI, duminică, într-un comunicat de presă.

Alte 50 de victime au suferit după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.


Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi).

Ministerul Apărării a precizat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5:15, pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienţi. Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8:00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Explozii uriașe urmate de incendiu la o staţie GPL din Crevedia. Un mort și 57 de răniți. FOTO

Incendiu provocat de o explozie la un Spital de Recuperare pentru Copii din București

Ultimele Stiri
abonare newsletter