Național

Circulație deschisă pe Transalpina. Traseu accesibil 10 ore pe zi, cu limită de viteză

Circulația pe Transalpina a fost deschisă, vineri, de la ora 8:00 dimineața. Șoseaua este accesibilă pentru conducătorii auto cu anumite condiții.

Transalpina, deschisă de vineri circulației rutiere/Foto: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Facebook.com Transalpina, deschisă de vineri circulației rutiere/Foto: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Facebook.com

 

 


La sfârșitul săptămânii trecute, lucrările de curăţare a DN 67C, Transalpina, erau aproape finalizate.

 


Joi, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunțau că în urma reviziei realizate pe Transalpina, drumul va fi redeschis circulației de vineri, 16 iunie. 

Traseul Rânca - Obârşia Lotrului este practicabil doar 10 ore pe zi, cu limitare de viteză.


„Circulaţia rutieră este deschisă în intervalul orar 8.00 - 18.00 doar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală de 3,5 tone. 
Viteza maximă de deplasare pe acest sector de drum este de 30 km/h. Amintim că circulaţia rutieră poate fi închisă/restricţionată, pe durată limitată, în funcţie de condiţiile meteorologice (ceaţă, ploi torenţiale, furtună, etc.) sau ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanşele, căderile de stânci şi ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 - km 59+800", semnalează CNAIR. 

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele. Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, acesta este închis pe perioada iernii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Escapadă de weekend! Se redeschide Transalpina

Ultimele Stiri
abonare newsletter