Național

Balon meteorologic neidentificat, reperat în spațiul aerian românesc

Forțele Aeriene Române au intrat în alertă în urma detectării unui balon meteorologic neidentificat în spațiul aerian românesc.

Țintă aeriană reperată în spațiul românesc/captură foto: MApN Facebook.com Țintă aeriană reperată în spațiul românesc/captură foto: MApN Facebook.com

 

 


Sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat marţi, în jurul orei 12,30, o ţintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluţie asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spaţiul aerian naţional, în Sud-Estul României, transmite MApN.

 

În acest context autorităţile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Feteşti, în jurul orei 12.40, fiind direcţionate către zona unde a fost semnalată ţinta aeriană.

Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezenţa ţintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menţinute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situaţiei aeriene, după care au revenit pe baza aeriană.

Forţele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forţele Aliate, spaţiul aerian naţional şi zona din proximitate, aminteşte MApN.

CITEȘTE ȘI:

Secretar de stat în MApN: „Strategic, Moscova vrea să revină la paradigma Războiului Rece”

România ÎNCHIDE spațiul aerian pentru aeronavele companiilor rusești

Ultimele Stiri
abonare newsletter