Național

România ÎNCHIDE spațiul aerian pentru aeronavele companiilor rusești

România a început procedurile pentru suspendarea dreptului de survol şi de aterizare pe teritoriul său pentru aeronavele companiilor ruseşti.

România ÎNCHIDE spațiul aerian pentru aeronavele companiilor rusești România ÎNCHIDE spațiul aerian pentru aeronavele companiilor rusești

 

 


UPDATE ORA 16:00

România a închis spațiul aerian pentru toate avioanele rusești, începând cu ora 15:00.


„În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență”, a transmis Autoritatea Aeronautică Civilă Română.


Știrea inițială

România a început început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Pot să prezint o serie de decizii pe care Task-force-ul le-a analizat şi le-a luat. 


În primul rând, că România a început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a declarat Dan Cărbunaru, sâmbătă, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei task-force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din Ucraina.

Totodată, el a anunţat că România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Război Rusia-Ucraina. Aproape 200 de morți de la începutul invaziei. Peste 1.000 de persoane sunt rănite

A treia zi de război în Ucraina. Explozii și focuri de armă în timpul nopții în Kiev și mai multe orașe

Ultimele Stiri
abonare newsletter