Național

Muniţie neexplodată, cu grenade ofensive, descoperită în peretele unei case din Bistrița

Zeci de elemente de muniție, cu grenade ofensive, au fost găsite în timpul demolării unei case din Bistrița.

Muniție neexplodată descoperită în Bistrița/Sursa foto: ISU Bistriţa-Năsăud Muniție neexplodată descoperită în Bistrița/Sursa foto: ISU Bistriţa-Năsăud

 

 


Zeci de elemente de muniţie, între care şi zece grenade ofensive, au fost descoperite în timpul demolării unei case din Bistriţa Năsăud. 

Pirotehniştii au decis asanarea muniţiei în apropierea locului în care aceasta a fost descoperită, având în vedere că era „foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare”.


 

Zece grenade ofensive, 18 cartuşe şi trei arme au fost descoperite, sâmbătă după amiază, în localitatea Mintiu din judeţul Bistriţa Năsăud. Elementele de muniţie au fost găsite în peretele unei case aflate în curs de demolare, informează g4media.ro


„Muniţia asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare, iar din această cauză s-a luat decizia de a fi distrusă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia. Misiunea a fost executată cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi a autorităţilor locale din comuna Nimigea”, semnalează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa Năsăud.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, pirotehnicienii recomandă cetăţenilor să sune la numărul unic de urgenţă 112, să nu atingă, să nu lovească şi să nu mişte muniţia găsită.

CITEȘTE ȘI:

Posibilă muniție neexplodată, descoperită în Parcul Central din Câmpia Turzii. Poliția păzește zona

Muniție neexplodată descoperită în Piața Unirii! Un cartuș din cel de-al Doilea Război Mondial

abonare newsletter