Național

Luxosul Orient Express a ajuns în România. Celebrul tren va circula pe teritoriul țării până în 4 septembrie

Celebrul tren Orient Express a ajuns din nou în România. Acesta va circula până în 4 septembrie pe teritoriul României.

Luxosul Orient Express a ajuns în România. FOTO: Facebook/ CFR Calatori Brasov

 

 


Celebrul tren Orient Express va circula în perioada 28/29 august – 4 septembrie 2022 pe teritoriul României, iar principalele obiective feroviare sunt gările Sinaia și București Nord, scrie Știrile ProTV.

 


Pentru un sejur de cinci nopți, un călător trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 55.000 de lire sterline pentru un apartament mare ,față de 17.500 de lire sterline pentru o cameră cu paturi „twin”. Prețurile variază în funcție de anotimp.

Ce meniuri oferă luxosul tren?

Printre bunătățile care se regăsesc în meniul Orient Express sunt: 


  • caviar imperial (490 euro); 
  • somon afumat scoțian cu garnitură de hrean, cu smântână și pâine prăjită (43 de euro); 
  • foie gras de rață proaspăt sotat, aruncat în vin;
FOTO: Facebook/ CFR Calatori Brasov
  • cotlete de miel la tigaie cu mustar (48 de euro);
  • cotlete de miel sotate cu muștar, Farfuria maestrului de brânza (20 de euro);
  • prăjitură cu lămâie Amalfi cu vanilie (18 euro).

La micul dejul, oamenii pot comanda scoici la grătar pe pat de mini-ratatouille, unt alb cu lapte si praf de cocos, piure de broccoli și quinoa cu coacăze.

Traseul trenului Orient Express pe rețeaua feroviară din România:


  • 28/29 august 2022: Lokoshaza – Curtici (sosire la ora 17:24) – Arad – Radna – Ilia – Deva – Simeria – Șibot- Coșlariu – Teiuș – Sighișoara – Brașov – Sinaia – Ploiești Vest – București Nord, cu sosire la ora 15:42;
  • 30 august 2022: București Nord (plecare ora 10) – Videle – Giurgiu Nord (sosire la ora 12:18/plecare la ora 12:40) – Ruse;
FOTO: Facebook/ CFR Calatori Brasov
  • 3 septembrie 2022: Ruse – Giurgiu Nord (sosire la ora 11:00/plecare la ora 12:05) –Videle – București Nord, cu sosire la ora 15:22;
  • 4 septembrie 2022: București Nord (plecare la ora 12:22) – Chitila – Ploiești Vest- Sinaia – Brașov – Sighișoara – Coșlariu – Teiuș –Simeria – Ilia- Arad – Curtici (sosire la ora 6:22/plecare la ora 6:55) – Lokoshaza.

Traseul istoric al trenului și programul pasagerilor Orient Express sunt organizate de compania Venice – Simplon Orient Express.

FOTO: Facebook/ CFR Calatori Brasov

Istoria Orient Express-ului

De 139 de ani (1883 - 2022), trenul istoric Orient Express circulă pe traseul Paris - Budapesta - Sinaia - București – Istanbul. Povestea modernă a trenului Orient Express a început în 1977, când un american a avut geniala idee de a reînvia atmosfera sofisticată a călătoriilor de dinaintea marilor războaie.


El a cheltuit 16 milioane de dolari pentru a cumpăra 35 de vagoane de lux construite la începutul secolului trecut. Le-a renovat şi decorat folosind numai materiale preţioase: cristal, sticlă de Murano și lemn de mahon.

CITEȘTE ȘI:

Cu trenul de noapte, de la Cluj până la Paris sau Amsterdam

Ultimele Stiri
abonare newsletter