Monitorul Cartierelor

FOTO. Creșă modernă în Mănăștur. Boc: „Trimitem proiectul la comunele învecinate, să ia exemplu”

Un proiect de amenajare a unei creșe în cartierul Mănăștur a fost lăudat în Comisia de Urbanism de marți.

 

 


Comisia Tehnică de Amenajare a Teritorului și Urbanism (CTATU) a Primăriei Cluj-Napoca  a dat „undă verde” unui proiect de amenajare a unei creșe pe Aleea Negoiu din cartierul Mănăștur.

 


Potrivit arhitectului Octavian Simion, proiectarea clădirii nu a fost lipsită de dificultăți, fiind concepută sub forma unui „nasture pătrat”, străpuns de doi arbori de mari dimensiuni.

„Am creat două puțuri de lumină în care vor fi plantați doi arbori de mari dimensiuni, care se vor întâlni în zona etajului retras, pe structură metalică. Astfel, clădirea prinde forma unui nasture pătrat cusut de pământ, văzută de sus”, a declarat Octavian Simion.


Primarul Emil Boc, ironii în comisie

Primarul Emil Boc a lăudat proiectul, spunând că acesta ar trebui trimis comunelor învecinate Clujului, ca „să ia exemplu”.

„Avizăm proiectul și îl trimitem pe la comunele învecinate, să ia exemplu. Lucrurile sunt foarte clare, populația municipiului Cluj-Napoca este relativ stabilă de 20 de ani, marea creștere se întâmplă în afara municipiului. Sunt comune care nu au nici măcar o creșă, noi am construit aproape una pe an, am triplat numărul acestora în ultimii ani. Sper ca noile adminstrații din comunele limitrofe să fi înțeles acest lucru, așa cum am înțeles din discuțiile cu ei”, a declarat primarul Emil Boc, în cadrul ședinței de marți.


Clădirea existentă va fi extinsă și etajată

Prin proiect se dorește extinderea, etajarea parțială și schimbarea destinației imobilului de ateliere pentru școală în creșă și funcțiuni aferente, amenajări exterioare și împrejumuire.

Imobilul existent în prezent, are regimul de înălțime P+1E, extinderea propusă fiind de D+P+1E+E retras cu înălțime maximă de 13 metri.


Clădirea va avea 16 locuri de parcare pentru autoturisme, din care 8 la sol și 8 la demisol și 23 de parcaje pentru biciclete.

De asemenea, se vor amenaja aproximativ 975 de metri de spații verzi de aliniament cu plantații medii, precum și cele din incintă cu plantații joase (gazon, arbuști).

CITEȘTE ȘI

Viceprimarul Tarcea: „Noi am triplat numărul de locuri la creșe, din 2013. Mai e loc și de altele”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter