Actualitate

Viceprimarul Tarcea: „Noi am triplat numărul de locuri la creșe, din 2013. Mai e loc și de altele”

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat marți dimineața că în acest moment, în Cluj-Napoca sunt aproape 1.400 de locuri la creșă, față de aproximativ 400, câte existau în 2013.

 

 


„În fiecare an am avut probleme cu locurile la creșă. Avem 1.397 în Cluj-Napoca, în 2013 erau 400, noi atâtea am preluat atunci, deci practic s-a triplat numărul de locuri, iar populația la Cluj nu s-a triplat din 2013 până acum.

 


Cele mai multe probleme sunt în zona periurbană - Florești, Baciu, Apahida. În Baciu nu este nicio creșă, iar toți părinții pun presiune pe Cluj-Napoca, pentru a oferi o educație copiilor. Sunt disponibile în municipiu în condiții de pandemie 821 de locuri la creșe, iar 659 sunt disponibile pentu anul 2021-2022”, a spus viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, marți, la un post de radio.

Dan Tarcea a mai precizat că în acest moment se află în lucru alte trei creșe, una dintre acestea urmând să dispună de 90 de locuri, la finalul acestui an, când va fi finalizată. 


„Pe strada Feroviarilor mai relocăm o grădiniță, iar la parter va fi creșă. De asemenea, toate ansamblurile imobiliare au această analiză sectorială pentru a vedea dacă părinții au unde să își ducă copiii la creșe. Avem 18 creșe în momentul de față, dar mai e loc și de altele. În 2013 au fost preluate patru creșe doar”, a adăugat Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter