Monitorul Cartierelor

S-au furat camerele de supraveghere din pasajul de la gară. Ce spun reprezentanții Primăriei

În zona gării domnește haosul, dacă e să luăm în considerare afirmațiile clujenilor care locuiesc sau trec frecvent prin zonă. Deși a fost recent modernizată, Piața Gării nu este atât de frumoasă cum pare la prima vedere.

Foto arhiva Foto arhiva

Circulația este dezastruoasă, iluminatul public funcționează prost, automatele de bilete pentru mijloace de transport în comun suunt defecte. Și colac peste pupăză, s-au furat camerele de supraveghere din pasajul subteran, modernizat nu demult cu fonduri europene.

“În proaspăt amenajata piaţă a gării domneşte haosul. Nu cred că nu știţi asta. Prin faţa gării, se circulă pe o singură bandă. Cu alungatul din an în paşte nu se rezolvă problema staţionării în fața gării (acum se stă şi pe două benzi). Din cele 9-10 becuri din faţa gării, proaspăt montate, funcţionează 4-5. De mai bine de un an, din staţia de tramvai, nu se pot achiziţiona bilete. A fost o ţeapă imensă faza cu bancomatele de tichete? Nu se asigură suport, mentenanță etc? Nimic? Şi cel mai incredibil (cel puţin daca îi să vezi esenţa), din pasajele de sub gară, s-au furat camerele video. Cel puțin două”, a scris Andrei, într-o sesizare adresată primarului Emil Boc pe o platformă pentru sesizări și reclamații la adresa conducerii Primăriei. 


Reprezentanții Primăriei au declarat pentru Monitorul de Cluj că știu despre furtul camerelor de supraveghere din pasajul subteran. “Camerele video, care aparțin firmei Electrogrup, au dispărut în urmă cu câteva luni. Pentru aceste camere, Primăria plătește chirie. Primăria a sesizat firma Electrogrup, care le va înlocui ”, a declarat Mirela Bălan din cadrul Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca.

El a atras atenția și asupra stâpilor de protecție din jurul copacilor de pe strada Horea, care au fost vandalizați. Despre acest subiect Monitorul de Cluj a scris pe larg în această vară, dar autoritățile nu au făcut nimic în acest sens. “Pomii de pe Horea, după ce s-au vandalizat prima tura de stâlpi, sunt acuma ancoraţi cu aţă de plastic, care pur şi simplu îi sugrumă (nu mai este acea bandă, care să nu pătrundă în coaja copacului). Să vă mai enumăr? Să nu vină un răspuns de 2 bani, că nu ştiaţi. Sau că vom rezolva. Cel puțin jumate din cele enumerate, s-au tot rezolvat de juma’ de an (Acelaşi răspuns tâmp îl primim).Bine că facem planuri despre cum vom organiza Untold la anul, dar nu suntem în stare să facem nişte lucruri marunte ca lumea”, a mai notat Andrei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter