Monitorul Cartierelor

Aer condiţionat în Cimitirul Central şi Cimitirul Mănăştur

Cimitirul Central şi Cimitirul Mănăştur vor fi dotate fiecare cu câte un aparat de aer condiţionat.

Primăria Cluj-Napoca pune la bătaie peste 100.000 lei pentru dotarea cu aparate de aer condiţionat a capelelor din Cimitirul Central şi Cimitirul Mănăştur.

În acest sens, a fost publicat un anunţ de achiziţii publice prin care firmele interesate să facă aceste dotări trebuie să depună oferte până în data de 4 iulie. Potrivit caietului de sarcini, este necesară această investiţie pentru a evita neplăcerile cauzate de descompunerea decedaţilor din cauza temperaturilor ridicate pe timp de vară.


“Având în vedere temperaturile mari din perioada verii şi faptul că în capelele cimitirelor administrate de Consiliul Local Cluj se înhumează toţi decedaţii din acest oraş se impune achiziţionarea unor sisteme de climatizare la capela din Cimitirul Central şi Mănăştur. Este imperios necesară achiziţia deoarece în lipsa sistemelor de răcire, corpurile decedaţilor intră în descompunere creând o mare nemulţumire şi disconfort familiilor şi participanţilor la înhumări”, este precizat în caietul de sarcini.

Vor fi montate două aparate de aer condiţionat în cele două cimitire. Firma câştigătoare se va ocupa de montarea lor şi de realizarea legăturilor necesare pentru punerea lor în funcţiune.

Ultimele Stiri
abonare newsletter