Monitorul Cartierelor

I-a venit rândul! Stația Minerva se demolează. Va fi înlocuită cu una la standarde moderne

Un clujean a surprins într-o fotografie procesul de demolare a stației Minerva.

Stația Minerva se demolează / Foto: Trăiesc în Mănăștur - grup de Facebook Stația Minerva se demolează / Foto: Trăiesc în Mănăștur - grup de Facebook

 

 


Stația Minerva din Mănăștur se demolează, iar în locul ei va fi amenajată o altă stație la standarde moderne.

 


Desființarea stației actuale de la Minerva face parte dintr-un proces mai mare de modernizare a 11 stații din municipiul Cluj-Napoca, situate pe: Str. I.P.Voitești f.n. (suprafața estimată=356 mp), Str. Aurel Vlaicu f.n.- stația Atlas (s.est.=500 mp), Str. Aurel Vlaicu/Siretului (s.est.=90mp), Str. Observatorului - stație capăt (s.est.=160 mp),  Str. Unirii - stația Borsec (s.est.=75 mp), Str. Primăverii - stația Minerva (s.est.=550 mp), Str. Izlazului f.n. (s.est.=165 mp), Str. Primăverii -stație capăt (s.est.=230 mp), Str. Unirii f.n. - stația Snagov (s.est.=183 mp), B-dul 1 Decembrie 1918 f.n. - stație capăt 9s.est.=440 mp) și Str. Observatorului fn. - vis-a-vis de I.E.I.A. (s.est.=270 mp).

Recent, și stația „preistorică” din Piața Mărăști a fost demolată și adusă la standarde moderne.


Stațiile care erau înainte pe locațiile enumerate mai sus nu mai corespundeau din punct de vedere estetic și tehnic și erau „uzate moral”, potrivit caietului de servicii. A fost necesar ca acestea să fie gândite astfel încât, din punct de vedere tehnic și operational, să se alinieze la standardele internaționale în domeniu.

De asemenea, în timpul proceuslui s-a luat în calcul „refacerea pavajelor, trotuarelor, devierea de rețele edilitare (dacă este cazul), înlocuirea de stâlpi de iluminat public/ îngroparea în subteran a cablurilor aflate pe acestea (după caz)”, în stațiile vizate, se arată în caietul de sarcini.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca, un oraș „verde”! Peste 1.200 de arbori vor fi plantați în această toamnă

abonare newsletter