Monitorul Cartierelor

Lucrările pe platoul Sălii Sporturilor „prind contur”. Parcarea de peste 300 de locuri a fost desființată. VIDEO

La mijlocul lunii aprilie a început reamenajarea platoului Sălii Sporturilor. Zona va fi supusă mai multor lucrări, iar parcarea de peste 300 de locuri a fost desființată.

Lucrările pe platoul Sălii Sportului continuă într-un ritm alert/ Foto: captură video YouTube Legat de Cluj LDC Lucrările pe platoul Sălii Sportului continuă într-un ritm alert/ Foto: captură video YouTube Legat de Cluj LDC

 

 


Lucrările pe platoul Sălii Sportului continuă într-un ritm alert. Au fost amenajate deja câteva locuri de parcare, dar un număr mult mai mic față de ce era până acum.

 


Astfel, parcarea de peste 300 de locuri de pe platoul Sălii Sporturilor va fi redusă major în urma lucrărilor. Platoul Sălii Sporturilor are 1,4 hectare și o capacitate de parcare în prezent de 340 de mașini. Zona urmează să se transforme radical, doar 60 de parcări fiind prevăzute pe acest spațiu după reamenajarea și modernizarea pregătită de primărie.

 


Accesul în parcare se va face cu stâlpișori retractabili. Platoul actual din fața Sălii Sporturilor va fi ocupat de o piațetă care va putea fi folosită pentru târguri, evenimente sau chiar pentru un patinoar și un Târg de Crăciun. Se vor planta copaci, se vor amenaja trasee velo și un sistem de gradene spre Someș.

De asemenea, vor fi amplasate stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru biciclete și trotinete electrice, vor fi montate bănci de granit, coșuri de gunoi noi sau rasteluri pentru biciclete.


Contractul, semnat în 29 iunie 2021 de Primăria Cluj-Napoca cu asocierea Nord Conforest-Birou de proiectare Costin și Vlad, are ca termen de execuție 18 luni.

Aproape 13 milioane de lei pentru lucrări

Valoarea contractului este de 12.998.021 lei și are ca obiectiv „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului zona 3 - Platoul Sălii Sporturilor”.


Proiectul face parte din planul Primăriei municipiului Cluj-Napoca de reamenajare a malurilor Someșului Mic, proiect realizat pe fonduri europene - prin Programul Operațional Regional (POR). Licitația pentru serviciile de proiectare si execuția lucrării, inclusiv furnizare dotări a fost lansată la finalul anului trecut, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 5 februarie 2021. Compania Nordforest, câștigătoare a licitației, este cea care a realizat și Baza Sportivă din Gheorgheni.

La finalul anului 2020, a fost lansată licitația în vederea realizării obiectivului de investitii „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului zona 3 - Platoul Sălii Sporturilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Platoul Sălii Sporturilor scapă de mașini pentru a face loc unei piațete moderne

Clujul se reîntoarce „cu fața la râu”. Au început lucrările la malurile Someșului. Care e termenul de finalizare al proiectului?

Ultimele Stiri
abonare newsletter