Externe

Putin insistă că Rusia își va atinge obiectivele în Ucraina: „Decizia a fost menită să-i protejeze pe cetăţenii noştri”

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut vineri că decizia sa de a ordona „operaţiunea militară specială” împotriva Ucrainei a fost dificilă, dar necesară, având în vedere „riscurile şi ameninţările” la adresa Rusiei şi că obiectivele acesteia vor fi duse până la capăt.

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut vineri că decizia sa de a ordona „operaţiunea militară specială” împotriva Ucrainei a fost dificilă, dar necesară/ Foto: pixabay.com Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut vineri că decizia sa de a ordona „operaţiunea militară specială” împotriva Ucrainei a fost dificilă, dar necesară/ Foto: pixabay.com

 

„Toate obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse negreşit”, a insistat liderul de la Kremlin într-un discurs la Forumul economic de la Sankt Petersburg.


 

Putin a susţinut că Moscova s-a văzut „forţată” să lanseze această campanie militară întrucât a observat „riscuri şi ameninţări” la adresa ei şi are dreptul să-şi „apere securitatea”.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Decizia a fost menită să-i protejeze pe cetăţenii noştri, pe locuitorii republicilor din Donbas, care timp de opt ani au fost supuşi unui genocid din partea regimului de la Kiev şi a neonaziştilor susţinuţi de Occident”, a justificat el agresiunea militară împotriva Ucrainei lansată pe 24 februarie.

De asemenea, a motivat în continuare Putin, Occidentul „nu doar că a încercat să creeze o anti-Rusie” pe teritoriul Ucrainei, dar a inundat această ţară cu arme şi specialişti militari şi „absolut nimeni nu s-a gândit la oamenii care trăiesc în aceste teritorii”.


Deşi ajunsă la începutul invaziei la porţile Kievului, armata rusă a suferit pierderi grele şi s-a retras din partea de nord a Ucrainei, hotărând să se concentreze pe ocuparea părţii de sud şi a estului prorus al acestei ţări, unde înaintează, dar într-un ritm lent.

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin susține că unele ţări europene nu au cum să renunţe imediat la petrolul din Rusia

Vladimir Putin a autorizat o operațiune militară în Ucraina. Focuri de armă și explozii la Kiev și în mai multe orașe

Putin pune forțele nucleare în stare de alertă. Un profesor UBB explică ce înseamnă

abonare newsletter