Externe

România trimite măști, viziere și combinezoane în Ucraina. Mai multe spitale au fost distruse

România trimite Ucrainei măști chirurgicale, viziere și combinezoane după ce mai multe spitale din țara vecină au fost distruse, iar echipamentele medicale au fost pierdute.

România trimite măști chirurgicale, viziere și combinezoane în Ucraina / Foto: pixabay.com România trimite măști chirurgicale, viziere și combinezoane în Ucraina / Foto: pixabay.com

 

 


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat în România, din cauza conflictului din Ucraina.

 


Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern, România prin grija MAI, MAE şi IGSU, va transmite în Ucraina 385.000 de măşti chirurgicale, 9.936 de viziere şi 8.150 de combinezoane.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Aceste ajutoare vor fi trimise de România Ucrainei în urma degradării situaţiei de securitate din această ţară, care a generat distrugerea unui număr semnificativ de spitale, cât şi pierderea de medicamente şi echipamente medicale.


Acest lucru a condus la aglomerarea a numeroase spitale cu răniţi, dar se ține cont și de solicitările de sprijin adresate de autorităţile ucrainene prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare şi Răspuns la Dezastre, care vizează acordarea de bunuri pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, menţionează Guvernul.

CITEȘTE ȘI:

Protest față de violurile comise de soldații ruși în Ucraina. O femeie s-a dezbrăcat pe covorul roșu de la Cannes. VIDEO

Ministru britanic: „Moldova trebuie echipată conform standardului NATO. Putin a fost clar că vrea o Rusie mai mare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter