Externe

Ministru britanic: „Moldova trebuie echipată conform standardului NATO. Putin a fost clar că vrea o Rusie mai mare”

Republica Moldova ar trebui să fie echipată conform standardului NATO, consideră ministrul de Externe britanic Liz Truss. Acest lucru ar ajuta la protejarea Moldovei împotriva amenințării unei invazii ruse.

Ministru britanic: „Moldova trebuie echipată conform standardului NATO” / Foto: depositphotos.com Ministru britanic: „Moldova trebuie echipată conform standardului NATO” / Foto: depositphotos.com

 

 


Liz Truss a declarat pentru Telegraph că s-au ținut discuții cu aliații despre cum trebuie ajutate națiunile mai mici să se apere, scrie digi24.ro.

 


Ministrul britanic a susținut că este clar că președintele rus Vladimir Putin și-a păstrat ambițiile de a crea „o Rusie mai mare”.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Din acest motiv, ea consideră că țara trebuie echipată după „standardul NATO”, deși Moldova nu este membră NATO. Republica Moldova a solicitat aderarea la UE la mai puțin de două săptămâni după ce a început invazia în Ucraina.


„Aș dori să văd Moldova echipată conform standardului NATO (...) Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri (...) Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare. Doar pentru că încercările lui de a lua Kievul nu au avut succes nu înseamnă că a abandonat acele ambiții”, a spus Liz Truss. 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Rusia caută să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, din Republica Moldova: „Soarta Republicii Moldova este crucială”

Norul de fum din zona Cernobîl se va muta către estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei, anunță meteorologii

Ultimele Stiri
abonare newsletter