EXTERNE

Protest față de violurile comise de soldații ruși în Ucraina. O femeie s-a dezbrăcat pe covorul roșu de la Cannes. VIDEO

O femeie a apărut vineri pe covorul roşu de la Cannes şi s-a dezbrăcat în semn de protest faţă de violurile comise de soldaţii ruşi în Ucraina.

O femeie a protestat dezbrăcată față de violurile comise de soldații ruși în Ucraina pe covorul roșu de la Cannes / Foto: Kyle Buchanan - captură ecran video Twitter

 

 


Purtând doar lenjerie pătată cu vopsea de culoare roşie şi având trupul pictat în culorile drapelului ucrainean, pe care se putea citi mesajul „Nu ne mai violaţi”, femeia a scandat şi a pozat pentru fotografi, înainte de a fi îndepărtată imediat de agenţii de pază, informează site-ul France24.com şi AFP.

Protestul a avut loc în timp ce pe covorul roşu de la Cannes defilau staruri ca Tilda Swinton şi Idris Elba, venite să asiste la premiera filmului „Three Thousand Years of Longing”, de George Miller.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


Acţiunea nu a fost încă revendicată, potrivit AFP.

Parlamentul European a condamnat la începutul lunii mai utilizarea violenţei sexuale ca „armă de război” în Ucraina şi a cerut ţărilor care găzduiesc femei care fug din această ţară să le ofere acestora acces la asistenţă ginecologică, contracepţie şi avort.


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în luna aprilie că au fost primite rapoarte despre „sute de cazuri de viol” în zonele ocupate anterior de trupele ruse, inclusiv despre agresiuni sexuale asupra minorilor.

CITEȘTE ȘI:

Foto. Soldatul rus care a primit permisiune de la soție să VIOLEZE femei în Ucraina. Convorbirea telefonică dintre cei doi

Peru vrea să impună castrarea chimică a violatorilor de minori: „Crimele sexuale împotriva copiilor nu vor fi tolerate!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter