Externe

Britanic din armata Ucrainei, capturat de ruși. Mama sa cere să fie eliberat: „Deja a fost bătut”

Un britanic, membru al armatei ucrainene, a fost capturat de forţele ruse în războiul din Ucraina, mama sa cerând ca el să fie tratat „omeneşte” şi pus în libertate, transmit vineri AFP şi DPA.

Britanic din armata Ucrainei, capturat de forțele ruse/ Foto: Captură foto - video nypost.com Britanic din armata Ucrainei, capturat de forțele ruse/ Foto: Captură foto - video nypost.com

 

 


Televiziunea publică rusă a difuzat joi seară imagini în care Aiden Aslin (28 de ani), originar din Nottinghamshire, apare încătuşat şi având o tăietură pe frunte, relatează Agerpres.

 


Mama sa, Ang Wood, a confirmat pentru The Telegraph, publicaţie care a consacrat mai multe articole acestui tânăr inclusiv înaintea începerii invaziei ruse, că este vorba despre fiul său, pe care l-a identificat după tatuajele sale distinctive.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Îi cer lui Vladimir Putin să respecte termenii Convenţiei de la Geneva. Aiden este un membru activ al forţelor armate ucrainene şi în această calitate este acum un prizonier de război, care trebuie să fie tratat omeneşte”, a spus ea.


„Mi-a telefonat şi mi-a spus că nu mai au armament. Îmi iubesc fiul, este eroul meu. Se pare că deja a fost bătut. Este timpul ca guvernul britanic să se implice pentru a asigura eliberarea lui Aiden”, a adăugat femeia.

Potrivit publicaţiei citate, Aiden Aslin, cunoscut sub prenumele Johnny, s-a angajat în 2018 în marina ucraineană şi a cumpărat o casă pentru a-şi întemeia o familie cu logodnica sa.


Înainte de a lupta în Ucraina, el s-a alăturat miliţiilor kurde YPG pentru a lupta în Siria contra grupării jihadiste Stat Islamic. La acea vreme avea 21 de ani.

Foto: captură video - nypost.com

CITEȘTE ȘI:

Schimb de prizonieri: Zelenski vrea să-l ofere pe apropiatul lui Putin, pentru ucrainenii captivi în Rusia

Nivelul de radiații de la centrala nucleară de la Cernobîl a crescut de 20 de ori, după ce trupele rusești au capturat zona

Ultimele Stiri
abonare newsletter