Externe

Schimb de prizonieri: Zelenski vrea să-l ofere pe apropiatul lui Putin, pentru ucrainenii captivi în Rusia

Președintele Zelenski îl propune la schimb de prizonieri pe un deputat și om de afaceri arestat, apropiat al președintelui Putin, pentru ucrainenii aflați în captivitate în Rusia.

Zelenski, președintele Ucrainei, la TV. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în fundal/ Foto: depositphotos.com Zelenski, președintele Ucrainei, la TV. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în fundal/ Foto: depositphotos.com

 

 


Preşedintele Volodimir Zelenski a propus marţi seară Moscovei să îl ofere pe deputatul şi omul de afaceri ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin arestat recent, la schimb cu ucrainenii aflaţi în captivitate în Rusia, informează miercuri AFP, relatează Agerpres.

 


„Propun Federaţiei Ruse să schimbăm acest bărbat cu băieţii şi fetele noastre care sunt în prezent în captivitate în Rusia. De aceea este important ca forţele noastre de ordine şi armata să ia în considerare şi această posibilitate”, a spus preşedintele Zelenski într-o intervenţie video postată pe Telegram.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Şi ca Medvedciuk să fie un exemplu pentru voi. Nu a scăpat nici fostul oligarh. Ca să nu mai vorbim de criminalii de o anvergură mai redusă din hinterlandul rus. Îi vom prinde pe toţi”, a adăugat şeful statului ucrainean.


Autorităţile ucrainene au anunţat mai devreme în cursul zilei de marţi arestarea lui Viktor Medvedciuk, fondatorul partidului pro-rus „Platforma de opoziţie-Pentru viaţă”, care avea aproximativ treizeci de deputaţi în parlament înainte de a fi interzis în luna martie. În vârstă de 67 de ani, Medvedciuk se afla în arest la domiciliu din mai 2021, după ce a fost acuzat de înaltă trădare şi tentativă de jefuire a resurselor naturale din Crimeea. 

Pe 26 februarie, la două zile după începerea invaziei, poliţia ucraineană a constatat dispariţia sa în timpul unei vizite de monitorizare. A 12-a avere în Ucraina în 2021 cu 620 de milioane de dolari conform revistei Forbes, Viktor Medvedciuk este cunoscut pentru legăturile sale cu preşedintele Vladimir Putin, naşul uneia dintre fiicele sale. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze arestarea acestuia.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin consideră că negocierile de pace cu Ucraina au ajuns într-un „punct mort”

Prețul gazului continuă să crească la nivel european pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina

Președintele Zelenski a caracterizat fiecare țară din UE după modul în care susține Ucraina. Ce a spus despre România?

Ultimele Stiri
abonare newsletter