Externe

Nivelul de radiații de la centrala nucleară de la Cernobîl a crescut de 20 de ori, după ce trupele rusești au capturat zona

Agenţia nucleară ucraineană a declarat vineri că înregistrează niveluri crescute de radiaţie la situl fostei centrale atomice de la Cernobîl, relatează Reuters.

Nivelul de radiații de la Cernobîl a crescut de 20 de ori, după ce trupele rusești au capturat zona Nivelul de radiații de la Cernobîl a crescut de 20 de ori, după ce trupele rusești au capturat zona

 

 


Senzorii de radioactivitate din zonă, încă funcționali, confirmă o creștere de aproximativ 20 de ori a nivelului de radiații, dar valorile nu sunt îngrijorătoare. Nivelul de radioactivitate a crescut de la 3.000 nSv/h, înainte de începerea luptelor, la 65.000 nSv/h, aseară, potrivit biziday.ro

 


Experţii societăţii Ekoţentr din Ucraina atribuie creşterea de radiaţii gamma în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl de răscolirea solului vegetal în urma presiunii exercitate de un mare număr de echipamente militare grele, a indicat pe Facebook Inspectoratul de stat pentru reglementare nucleară din Ucraina (SNRIU).

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



Sistemul automatizat de monitorizare a radiaţiilor din zona de excludere de la Cernobîl a înregistrat anterior o depăşire a nivelurilor acceptabile a radiaţiilor gamma.

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak anunţase joi seara că armata ucraineană a pierdut controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl. De asemenea, el a spus că nu se cunoaşte starea instalaţiilor de la Cernobîl şi cea a depozitelor de deşeuri nucleare.


Starea instalaţiilor nucleare şi a altor obiective ale centralei nucleare de la Cernobîl este neschimbată, indicase anterior Inspectoratul de stat pentru reglementare nucleară din Ucraina.

 

CITEȘTE ȘI:

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de Rusia

Ultimele Stiri
abonare newsletter