Externe

EMOȚIONANT. Doi copii ucraineni, primiți cu aplauze în prima zi la o școală din Italia - VIDEO

Doi copii ucraineni care au fugit de război au fost primiți cu aplauze când au început școala în Italia.

EMOȚIONANT. Cum au fost primiți doi copii ucraineni în prima zi la o școală din Italia - VIDEO EMOȚIONANT. Cum au fost primiți doi copii ucraineni în prima zi la o școală din Italia - VIDEO

 

 


Un videoclip emoționant face „înconjurul” internetului zilele acestea. Doi copii ucraineni, o fetiță și un băiețel, care au fugit de război au fost întâmpinați cu aplauze la noua lor școală din Italia. Elevii și profesorii s-au adunat la intrarea în școală pentru a le oferi celor doi copii o primire călduroasă.

 


Cei doi copii au fost apoi luați de mână de colegi și conduși în sălile de clasă. Școala a fost împodobită cu drapelul Ucrainei și baloane în culorile steagului ucrainean.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

La fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat

La fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat, a afirmat marţi Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), comentând în legătură cu afluxul continuu de persoane care fug din această ţară de la declanşarea invaziei ruse, la 24 februarie, informează AFP.

CITEȘTE ȘI


Ucraina cere „expulzarea imediată” a Rusiei din Consiliul Europei: „Este timpul să oprim această agresiune”

O jurnalistă din Rusia a intrat în emisie în direct cu un mesaj împotriva războiului. Tânăra a fost arestată. VIDEO

 

În ultimele 20 de zile, circa 1,4 milioane de copii au fost nevoiţi să fugă din Ucraina, circa 55 pe minut sau „practic un copil pe secundă”, a declarat James Elder, un purtător de cuvânt al UNICEF, în timpul unei conferinţe de presă a ONU la Geneva.


Această criză, în termeni de viteză şi de scară, este fără precedent după Al Doilea Război Mondial”, a subliniat Elder.

Purtătorul de cuvânt al UNICEF a subliniat de asemenea, făcându-se ecoul unor afirmaţii ale secretarului general al ONU, Antonio Guterres, că aceşti copii „sunt supuşi unui risc semnificativ de separare, violenţe, exploatare sexuală şi trafic de persoane”.

CITEȘTE ȘI:

Doi bebeluși români, grav bolnavi, salvați din Ucraina. La intervenție au participat medici din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter